Liike Nyt nousi uutena ryhmänä valtuustoon – "Kahdella valtuutetulla olemme oikea ryhmä"

Nora Stenvall sanoo, että Liike Nytin valtuustoryhmällä on paljon opeteltavaa kuntapolitiikasta. Jouni Harala

Anneli Tuominen-Halomo

Uutena puolueena valtuustopaikkoja tavoitellut Liike Nyt sai Espooseen kaksi kaupunginvaltuutettua. Läpi menivät Nora Stenvall ja Henri Korhonen.

Liike Nyt lukeutuu Espoossa isoihin vaalivoittajiin, koska puolue sai 2,6 prosentin kannatuksen.

– Fiilikset ovat todella hyvät. On todella tärkeää, että saimme kaksi kaupunginvaltuutettua, koska siten olemme oikea ryhmä, Nora Stenvall iloitsee.

– Olosuhteiden pakosta jouduimme käymään vaalikampanjaa paljolti somessa. Uutena puolueena kaipasimme aitoja kohtaamisia. Vasta viimeisellä viikolla ennen vaaleja pystyimme tapaamaan ihmisiä.

Liike Nyt järjesti heti maanantaina ryhmäkokouksen, jossa lähdettiin linjaamaan tulevia tavoitteita. Nora Stenvallin mukaan etenkin sote-uudistus ja liikuntaan liittyvät asiat nousivat esiin vaalikampanjan aikana. Myös yrittäjien asiat ovat lähellä puolueen sydäntä.

Stenvall on aiemmin ollut Liike Nytin kansanedustajaehdokkaana. Hän arvioi saaneensa silloin ääniä eri puolilta puoluekenttää.

Henri Korhonen on uusi ehdokas, joka pärjäsi hyvin jo nuorisovaaleissa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut