Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: ParkkiPate hävisi ja joutuu maksamaan 13 500 euroa – taustalla erikoinen kuvio laina-autojen pysäköinnistä Espoossa

Pysäköintivalvontayritys ParkkiPate Oy on hävinnyt vuosia kestäneen perintäriidan yksityille autonomistajalle Espoon Tapiolassa määrätyistä pysäköintivirhemaksuista.

Helsingin hovioikeus vahvisti maanantaina käräjäoikeuden aiemman tuomion, jonka myötä ParkkiPate joutuu maksamaan noin 13 500 euron oikeudenkäyntikulut. Niistä 9 000 euroa oli yhtiön omia kuluja.

Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Perintäriita koski useille eri ajoneuvoille vuosina 2016 ja 2017 määrättyjä virhemaksuja. Autot oli pysäköity tienvarteen Tapiolan Elosalamantiellä, ja maksuja oli yhteensä parikymmentä.

Autojen haltija kertoi oikeudessa, että hän oli antanut ajokit ystävillleen lainakäyttöön. IS:n mukaan haltija asui Helsingissä ja kävi itse töissä Vantaalla.

Haltija selitti ostaneensa autot autovahinkokeskuksesta ja kunnostaneensa niitä harrastuksenaan ja myyntitarkoituksessa.

IS:n mukaan käräjäoikeus totesi, että näyttötaakka jutussa kuului ParkkiPatelle, joskaan haltija ei pelkällä väitteellä voinut tehokkaasti kieltää kuljettaneensa autoja itse.

Oikeus piti uskottava haltijan kertomusta, että autot olivat olleet kuukausiakin lainassa tämän ystävillä.

IS:n mukaan hovioikeus kuuli todistajina myös autojen lainaajia. Hovioikeus katsoi, ettei ParkkiPaten ja haltijan välillä ollut pysäköintiä koskevaa sopimusta ja piti käräjäoikeuden tuomion ennallaan.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen ja siihen voi hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.