Päätoimittaja Koivuniemi: Erot äänestysaktiivisuudessa isoja

Espoon uusi valtuusto on naisvaltaisempi ja nuorempi kuin naapurikaupungeissa, huomauttaa Länsiväylän päätoimittaja Heli Koivuniemi pääkirjoituksessaan.

Espoon uusista valtuutetuista 63 prosenttia on naisia.

– Tulos poikkeaa huomattavasti pääkaupunkiseudun muista kaupungeista. Helsingissä sukupuolijakauma on päinvastainen: 60 prosenttia on miehiä. Vantaalla naiset ylsivät 55 prosenttiin, Koivuniemi kirjoittaa.

Myös valtuutettujen keski-ikä on niukasti pääkaupunkiseudun nuorin. Vantaalaiset ovat vuoden ja helsinkiläiset viisi vuotta iäkkäämpiä.

Huolta aiheuttaa sen sijaan matala äänestysprosentti ja isot erot alueiden välillä. Äänestysaktiivisuuden ero ahkerimmin äänestäneen Jupperin ja laiskimmin äänestäneen Sokinvuori-Kirstinmäen välissä on liki 40 prosenttia.

– Luvut osoittavat, että väestörakenne tulee olemaan selkeä haaste Espoolle tulevaisuudessa. Kuilu hyvinvoivien, korkeasti koulutettujen ja heikommassa yhteiskunnallisessa asemassa elävien välillä on syvä, Koivuniemi sanoo.

Lue koko pääkirjoitus: Uutta verta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut