Juomatavat muuttuvat kesäkuukausina merkittävästi – Alko: Näitä juomia kesällä juodaan

Valkoviinien myynti kasvaa voimakkaasti Alkossa kesällä. Myös rosee- ja kuohuviinit korostuvat myynnissä.

Kysyntä kasvaa valkoviineissä lähes 40 prosenttia ja kuohuviineissä noin 30 prosenttia, Alko tiedottaa. Roseeviinien myynti yli kolminkertaistuu.

Vaikka roseeta nautitaan yhä enemmän läpi vuoden, myydään kesän aikana lähes 50 prosenttia koko vuoden roseeviinimyynnistä. Punaviinien myynti laskee kymmenellä prosentilla.

Alkoholittomien juomien kulutus nousee koko ajan ja kesäkuukausina niiden myynti kasvaa lähes 30 prosenttia. Alkon mukaan kesällä kaivataan virkistäjiä myös alkoholittomana, oli kyse sitten mocktaileista tai alkoholittomasta sangriasta.

Longdrinkejä myydään eniten kesäaikaan – niiden myynti kesäkuukausina kasvaa reilut 50 prosenttia. Siidereiden myynti kasvaa noin 40 prosenttia, Alko listaa.

Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna sekä palvelu- ja tuotekouluttaja Anri Lindström kehuvat Alkon tiedotteessa roseeviinien olevan helteisinä päivinä parhaimmillaan. Roseeviini sopii heidän mukaansa niin keveille salaateille kuin tuhdimmille grilliruoillekin sekä voissa paistetuille ahvenfileille.

Kesäpäivien piknikeille ja buffetpöydän yhteyteen he suosittelevat päärynäistä proseccoa. Saatavilla on myös uutta roseeproseccoa.

Perinteiseen suomalaiseen tapaan valmistettuna suolaisessa tilliliemessä keitetyt ravut puolestaan maistuvat valko- ja kuohuviinien kanssa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut