Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapiola Sinfoniettalla uusia avauksia syksyllä – orkesteri on tilannut Sebastian Fagerlundilta uutta musiikkia

Tapiola Sinfoniettan residenssitaiteilijaksi kaudelle 2021–2022 on nimitetty säveltäjä Sebastian Fagerlund. Orkesterin ohjelmistoon tulee viisi Fagerlundin teosta, joista kolme on Tapiola Sinfoniettan uusia tilaussävellyksiä ja kaksi säveltäjän aiempaa tuotantoa.

Yhdysvaltalainen kapellimestari Ryan Bancroft on valittu Tapiola Sinfoniettan taiteelliseksi partneriksi. Hän voitti arvostetun Malko-kapellimestarikilpailun ensimmäisen palkinnon ja yleisöpalkinnon vuonna 2018.

Ensimmäinen konsertti Bancroftin johdolla kuullaan 24. syyskuuta, jolloin ohjelmassa on Fagerlundin huilukonsertto Terral. Solistina on huilisti Sharon Bezaly, jolle teos on myös omistettu.

Yhteistyö toisen taiteellisen partnerin, kitaristi-säveltäjä Marzi Nymanin kanssa jatkuu. Hänen säveltämänsä lastenkonsertti Avain hukassa esitetään lokakuussa.

Varaslähtönä syyskauteen on Beethovenin Fidelio-ooppera, joka toteutetaan Tapiola Sinfoniettan, Urkuyö ja Aaria -festivaalin ja Espoon kaupunginteatterin yhteistyönä. Opperan johtaa Okko Kamu ja sen ohjaa teatterinjohtaja Erik Söderblom.

Teoksen teema ja tarina ovat kuin uutislähetyksen jatketta ja samalla ajaton kuvaus vallankäytöstä ja väärinkäytöstä. Esitykset ovat 24., 26. ja 28. elokuuta.

Syksyn konserttikaudella Tapiola Sinfoniettassa debytoi kansainvälisiä kapellimestareita ja huippusolisteja.

Bezalyn ohella syyskauden solisteina loistavat muun muassa vuoden 2015 Sibelius-viulukilpailun voittaja Christel Lee, pianisti Alexandre Kantorow, sopraano Katharine Dain ja viulisti Jonian Ilias Kadesha.

Kapellimestaridebyyttinsä Tapiola Sinfoniettassa tekevät kolumbialaissyntyinen Lina Gonzales-Granada sekä pianistinakin tunnettu Alexandre Lonquich.

Syyskauden konserteissa esitetään teoksia yhteensä seitsemältä suomalaiselta taidemusiikin säveltäjältä, muun muassa Kaija Saariaholta. Suomalaista musiikkia kuullaan myös yhteiskonsertissa kansanmusiikin ykkösyhtye Friggin kanssa.

Orkesterin ennakkoluuloton yhteistyö ulottuu myös kevyen musiikin puolelle. Tulossa on konsertteja laulaja-lauluntekijä Yonan kanssa. Kaksi konserttia on Huvila-teltassa elokuussa Helsingin juhlaviikkoilla ja yksi marraskuussa Musiikkitalossa.

Bach & Sons -konsertti pureutuu Johann Sebastian Bachin perhepiirin musiikkiin. Konsertti kuullaan Espoon tuomiokirkossa. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Helsinki Early Music Festivalin kanssa.

Lipunmyynti syksyn konsertteihin alkaa elokuussa.

Syyskauden konsertit tullaan toteuttamaan kulloinkin vallitsevien turvallisuusmääräysten puitteissa.