Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukioon pääsi Espoossa tänä vuonna hieman viimevuotista helpommin, kovin keskiarvo edelleen Otaniemeen

Kevään yhteishaun tulokset on julkaistu.

Espoon ja Kauniaisten suomenkielisiin lukioihin pääsi tänä vuonna hieman suurempi osuus ikäluokasta kuin viime vuonna. Lukioihin pääsi 66 prosenttia ikäluokasta, kun viime vuonna osuus oli 64 prosenttia.

Lukumääräisesti lukioihin valittiin 2 111 opiskelijaa.

Myös alin sisäänpääsykeskiarvo laski hieman. Tänä vuonna lukioon pääsi 7,67 keskiarvolla, kun viime vuonna vaadittiin 7,83 keskiarvo.

Korkein sisäänpääsykeskiarvo, 9,08, vaadittiin tänäkin vuonna Otaniemen lukioon. Toiseksi korkein sisäänpääsykeskiarvo 9,0 oli tänä vuonna Kuninkaantien ja Tapiolan lukioihin.

Lue myös: Espoo lisää lukioiden aloituspaikkoja – "Aika hurja tilanne, jos yhä useampaan lukioon vaaditaan yli 8:n keskiarvo"

Lukioihin on Espoossa ollut viime vuosina vaikea päästä, sillä lukiokoulutus on Espoossa ollut perinteisesti suosittua ja lisäksi kaupungin asukasluku on kasvanut voimakkaasti.

Espoo päättikin viime syksynä lisätä lukioiden aloituspaikkoja. Lukuvuodelle 2021–2022 paikkoja lisättiin 158.

Lue myös: Lukioon lisää aloituspaikkoja Espoossa – Alimpia sisäänottokeskiarvoja pyritään madaltamaan

Espoon ruotsinkieliseen lukioon, Mattlidens gymnasiumiin, valittiin 225 opiskelijaa. Viime vuonna lukumäärä oli 200. Alin hyväksytty keskiarvo yleislinjalle oli 7,69. Viime vuoden keskiarvoraja oli 8,17. 

Kauniaisten ruotsinkieliseen lukioon, Gymnasiet Grankulla samskolaan valittiin 97 opiskelijaa. Vuonna 2020 valittuja oli niin ikään 97. Alin hyväksytty keskiarvo oli 8,25. Edellisvuonna keskiarvoraja oli 8,17.

Omniaan valittiin kevään yhteishaussa yhteensä 1 396 opiskelijaa. Määrällisesti eniten, 263 opiskelijaa valittiin liiketoiminnan perustutkintoon.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon valittiin 222 opiskelijaa ja tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon 120 opiskelijaa.