Rokotustiedot eivät vieläkään ole ajan tasalla – kesän koronatilanne näyttää Espoossa rauhalliselta

Tässä vaiheessa ei vielä tiedetä, kuinka kauan kororotustietojen ajan tasalle saaminen kestää. Arkisto / Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Koronarokotustodistuksen saamisessa on edelleen ongelmia. Tiedonsiirrossa potilastietojärjestelmän ja Omakanta-palvelun välillä on ongelmia. Perusturvajohtaja Sanna Svahnin mukaan osalla heistä, jotka ovat saaneet koronarokotuksen ennen 16. huhtikuuta, tieto rokotuksesta ei näy Omakannassa.

– Tietoja siirretään parhaillaan, mutta päivittämisessä on iso työ, Svahn pahoittelee.

Ensimmäinen ohje on "odota rauhassa". Jos rokotustodistukselle on tarvetta heti, yhteyttä voi ottaa Espoon koronalinjalle. Numeroon 09 816 34600 voi jättää takaisinsoittopyynnön arkisin kello 7–18 ja viikonloppuisin kello 9–15.

Espoossa 16. huhtikuuta alkaen rokotuksen saaneiden koronarokotustodistukset tulevat näkyviin Omakantaan noin viikon viiveellä.

Koronatilanne kehittyy Espoossa edelleen hyvään suuntaan, sillä ilmaantuvuusluku on laskenut 34,9:ään. Viime maanantaina ilmaantuvuusluku oli 50. Ilmaantuvuusluvulla tarkoitetaan koronatautitapausten määrä 100 000 asukasta kohden 14 vuorokauden kuluessa. Yhteensä 9 214 espoolaista on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin.

Koulujen päättäjäisviikonloppu ei Sanna Svahnin mukaan tuonut piikkiä koronatartuntojen määrään.

– Kesän tilanne näyttää hyvältä, mutta varovainen pitää edelleen olla. Rajoitusten purussa edetään askel kerrallaan.

Svahn muistuttaa, että tarpeetonta matkustamista ulkomaille on edelleen syytä välttää. Brasilia, Etelä-Afrikka ja Intia ovat niitä maita, joihin ei pitäisi matkustaa lainkaan.

– Uusia variantteja on taas liikkeellä ja esimeriksi Englannissa tartuntamäärät ovat lähteneet taas nousuun.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut