Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorisoseura havaitsi, että aika on ajanut vanhan toiminnan ohi – kohta Espooseen nousee uusi urheiluhalli, joka "nostaa Leppävaaran urheilupuiston uudelle tasolle"

Nuorisoseura Logen i Gröndal aikoo jättää Kameleonten-monilajihallin rakennuslupahakemuksen vielä kesäkuussa.

– Tarkoitus on, että ensimmäisiä maatöitä päästäisiin tekemään loppukesästä ja että rakentaminen voisi alkaa loppuvuodesta. Edellytyksenä on tietenkin se, että rakennuslupa saadaan, nuorisoseuran projektipäällikkö Patrik Gustafsson kertoo.

Tavoitteena on, että halli valmistuu Leppävaaran urheilupuistoon kevääksi 2023.

Halli maksaa parikymmentä miljoonaa euroa. Sen rakentamisen mahdollistavat nuorisoseurantalo Logenin vanhan tontin pääoma ja Espoon kaupungin antama lainantakaus.

Kameleonteniin on tulossa kuusi salia: yleisurheilusali, kahden kentän koripallosali, kolme täysikokoista palloilukenttää ja telinevoimistelusali.

– Tärkeä osa hallia ovat myös urheilupuiston pukuhuoneet ja tekniset tilat. Halli siis palvelee näin myös urheilupuiston huoltorakennuksena, Gustafsson sanoo.

Nuorisoseura päätti ryhtyä hankkeeseen, koska vanha nuorisoseurantalo Logen on ränsistynyt eikä se enää palvele nuoria.

– Mietimme, millä tavalla nuoria saadaan mukaan toimintaan, ja päädyimme siihen, että liikunta on luonnollinen tapa.

Gustafsson pitää hallihankkeessa tärkeänä sitä, että Espooseen saadaan lisää sisäliikuntapaikkoja.

– Erityisesti yleisurheilun talviharjoittelun olosuhdeongelma ratkaistaan pitkäksi ajaksi. Samalla tarjotaan laajemminkin laadukkaita oheisharjoitteluolosuhteita muillekin lajeille. Hallitiloja on täällä läntisellä pääkaupunkiseudulla todella heikosti, hän huomauttaa.

Hankkeesta tekee Gustafssonin mukaan mielenkiintoisen se, että saman katon alle tulee useita eri lajeja.

– Siinä, missä yleinen kehitys on mennyt lajikohtaisiin seuroihin ja lajikohtaisiin halleihin, meidän aatteellisena lähtökohtana on monilajihalli, jotta lajien välille syntyy kanssakäymistä. Varhainen erikoistuminen on ongelma tämän päivän urheilussa.

Hallin myötä Leppävaaran urheilupuisto nousee uudelle tasolle.

– Siitä tulee kansainväliselläkin mittakaavalla erittäin laadukas ja monipuolinen urheilupuisto. Yhdistelmää, jossa on heti vierekkäin yleisurheilun viralliset halliyleisurheiluolosuhteet 200 metrin kiertävällä juoksuradalla ja yleisurheiluistadion, jossa voidaan järjestää isompiakin kilpailuja, ei ole vielä toteutettu missään muualla Suomessa. Tämä yhdistelmä on tarkoitus hyödyntää Leppävaarassa nuorten EM-kilpailuissa heinäkuussa 2023.