Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EPS on vakiinnuttanut paikkansa Kakkosessa ja aikoo jatkaa kehitystä – "Meillä on puhuttu, että haluttaisiin pelata joskus Ykköstä"

EPS on pelannut miesten Kakkosta kolme vuotta. Ensimmäisenä vuotena sarjapaikka säilyi niukin naukin. Kaksi viime vuotta valmentaja on saanut lukittua ryhmän vahvaan keskikastiin.

– Tänä kesänä pitäisi jälleen parantaa. Halumme viiden sakkiin, vastuuvalmentaja Kalle Tallqvist painottaa.

Suomen Palloliiton alainen sarja jakaantuu kolmeen lohkoon. EPS pelaa B-lohkossa. Otteluita kertyy sarjassa 22.

Tallqvist tuli seuraan kuusi vuotta sitten. Silloin seurassa valmennuksen ja pelin kehittämisestä vastasivat Jose Riveiro (nyk. Inter Turun vastuuvalmentaja) ja Boris Wistuba.

– He rakensivat EPS-peli-identiteetin ja kouluttivat valmentajat niin sanottuun EPS-metodiikkaan. Sain silloin paljon oppia, jota olen nyt jalostanut ja lisäkouluttautunut matkalla seuraavalle tasolle valmentajana.

Tallqvist on suorittanut Uefan A-tason tutkinnon, jonka lisäksi hän parhaillaan hakee katalonialaista valmennusoppia Master Ekkono -ohjelmassa.

EPS on harvinainen seura Kakkosessa. Joukkueen kaikki neljä valmennusvastaavaa ovat kokopäivätoimisia. Toki tehtäviin kuuluu muutakin kuin edustusjoukkue. Puitteet Espoossa on pyritty tekemään niin hyviksi kuin mahdollista.

Tämän on huomannut myös espoolainen jalkapalloväki. Ensimmäisellä kaudella peleissä kävi keskiarvoisesti jopa 400 katsojaa ottelua kohden.

– Oma kunnon laulava faniryhmä, todella hienoa.

Pelaajat pelaavat seurassa vailla korvausta. Varusteet ja pelaamiseen liittyvät kulut korvataan, mutta tilipussi ei Kakkosessa kartu.

– Pandemiavuosi on ollut paha. Moni asia on sotkenut seuratoimintaa. Kesä joudutaan aloittamaan ilman yleisöä, joukkueenjohtaja Jive Väänänen harmittelee.

EPS harjoittelee viikossa neljä kertaa, ja sen päälle on yksi peli. Talvella harjoitukset pyörivät lämmitetyllä kotinurmella kolmesti viikossa, yleensä pienryhmissä rajoituksista johtuen.

– Tämä on nuorten sarja. Pelaajat pääsevät meillä eteenpäin. Viimeisen kahden vuoden aikana on tulijoita joukkueeseen riittänyt. Talvella kyselyitä tuli niin meilitse kuin puhelimitse, suoraan pelaajilta tai agenteilta.

EPS:n ympäristö mahdollistaa valmentajalle koulutuksissa opittujen uusien asioiden kokeilun.

– Kehittää saa, meillä on puhuttu että haluttaisiin pelata joskus Ykköstä.

Ykköseen haluaa myös joukkueen 25-vuotias hyökkääjä ja putkimiehenä työskentelevä Jere Ahopelto.

– Olen aina asunut Latokaskessa ja pelannut seurassa. Olisi hienoa nousta Ykköseen ja kokeilla omia siipiään. Tänä kesänä pitäisi sarjassa ainakin kymmenen maalia tykittää, maalinsylkijä laskee hymyillen.