Koronatartunnat putosivat Espoossa – rokotusajan voivat huomisesta eteenpäin varata jo 20–24-vuotiaat

Koronarokoteajan voivat Espoossa huomisesta eteenpäin varata 20–24-vuotiaat. Ensi viikolla avataan rokotusajat 16–19-vuotiaille espoolaisille. Arkisto/Pekka Salonen

Koronatartuntojen ilmaantuvuus putosi merkittävästi Espoossa, kertoo sosiaali- ja terveystoimen perusturvajohtaja Sanna Svahn.

Viimeisen 14 vuorokauden aikana ilmaantuvuusluku oli 24,2 100 000 asukasta kohden.

– Luku tulee edelleen alaspäin Espoossa, Svahn toteaa tyytyväisenä.

Vielä viikko sitten ilmaantuvuusluku oli 38,3. Espoon tartuntojen osuus on nyt 9,8 prosenttia koko Suomen tartunnoista.

Hellekesä tekee taudin leviämisen kannalta Svahnin mukaan hyvää, sillä lämmin sää vähentää tartuntamääriä.

Koronarokoteajan voivat Espoossa huomisesta eteenpäin varata 20–24-vuotiaat. Ensi viikolla avataan rokotusajat 16–19-vuotiaille espoolaisille.

Rokotekattavuus on Svahnin mukaan hyvä. Hän kiitteleekin espoolaisia aktiivisesta toiminnasta ja myönteisestä suhtautumisesta rokotuksiin.

– Nuorten osalta on vielä vaikea sanoa, miten innokkaasti he lähtevät varaamaan aikoja.

Svahn toivoo, ettei tehosterokotusten aikoja vaihdettaisi kesälomien takia eli aika vaihdettaisiin vain äärimmäisen painavasta syystä. Hän muistuttaa, rokotteen tehokkuuden ja pitkäkestoisen suojan varmistamiseksi, rokote on otettava ajallaan.

– Varsinkin virusmuunnosten kannalta vaaditaan kaksi rokoteannosta, että hyvä suoja syntyy.

Mikäli tehosterokotusaika on välttämätöntä perua, ajanvaraustekstiviestistä saa ohjeet, joiden mukaan peruutuksen voi tehdä. Jos uutta tehosteaikaa ei pysty varaamaan sähköisessä koronarokotusaika.fi-järjestelmässä aikaisintaan 11 viikkoa tai viimeistään 12 viikkoa ja viisi päivää ensimmäisen rokotuksen jälkeen, ajanvaraus on tehtävä puhelimitse. Koronarokotusten ajanvarausnumeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön 09 816 34800 ma-pe klo 8–18.

Juttua on muokattu 23.6. kello 14.10. Lisätty tehosterokotusaikojen vaihtamiseen, että aika vaihdetaan vain äärimmäisen painavasta syystä. Lisätty ajanvarauksesta kertovaan kappaleeseen sähköinen koronarokotusaika.fi-jäjestelmä. Korjattu kuvatekstiin tieto siitä, että ajan voivat varata 20–24-vuotiaat ja että ensi viikolla avataan rokotusajat 16–19-vuotiaillle espoolaisille.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut