Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asukas ihmettelee: Miksi iso kauriinraato sai mädäntyä ulkoilureitillä kolme viikkoa? – Espoon kaupungin varikko vain kivenheiton päässä

Kuollut kauris ehti mädäntyä espoolaisella ulkoilualueella kolme viikkoa ennen kuin Espoon kaupunki hävitti sen.

Raato lojui Olarinluomanpuistossa suositun ulkoilureitin varrella vain parin metrin päässä polulta. Se houkutteli paikalle kärpäsiä ja hiveli ulkoilijoiden sieraimia.

Raato oli kolmen viikon jälkeen niin huonossa kunnossa, että traktori hautasi sen paikan päälle.

Tapaus sai alkunsa 12. toukokuuta, kun lähistöllä asuvan asukkaan tytär ulkoilutti koiraa ja koira löysi raadon.

Asukas kertoo ilmoittaneensa raadosta samana päivänä Espoon kaupungin palautepalveluun, kaupungineläinlääkärille ja riistanhoitoyhdistykselle.

Myöhemmin hän oli yhteydessä Espoon kaupungin tekniseen ja ympäristötoimeen ja teki ilmoituksen myös Ruokavirastolle – tuloksetta.

Länsiväylä soitti asiasta Espoon kaupungille 1. kesäkuuta. Seuraavana aamuna traktori kävi hautaamassa raadon.

Miksi raadon poistaminen kesti kolme viikkoa ja miksi kaupunki tarttui toimeen vasta Länsiväylän soiton jälkeen?

Näihin kysymyksiin asukas haluaisi saada vastauksen. Hän arvioi, että mätänevää lihaa oli nelisenkymmentä kilogrammaa. Siksi hajuhaitta oli tuntuva.

Asukas huomauttaa, että jos raatoon olisi reagoitu nopeammin, sen kuolinsyy olisi voitu saada selville.

Ihmetystä herättää myös se, että kaupungin varikolta on kauriin luokse vain kivenheiton matka.

Espoon kaupungin vihertuotantopäällikkö Anne Mannermaa kertoo, että raadon poistaminen viivästyi, koska kumpikin kyseisen alueen työnjohtaja on melko uusi eikä kummallakaan ollut tietoa raatojen käsittelystä.

– Kuolleiden eläimien käsittely oli unohtunut mainita perehdytyksessä, Mannermaa pahoittelee.

Asukas oli toiminut Mannermaan mukaan aivan oikein. Raadoista voi ilmoittaa kaupungille kaupungin palautepalvelun kautta. Palautepalvelu on osoitteessa https://easiointi.espoo.fi/eFeedback.

Palautetta voi antaa myös älypuhelimeen ladattavan Trimble Feedback -sovelluksen kautta. Sovelluksessa on se etu, että se kertoo kaupungille tarkan sijainnin.

– Jos kyseessä on pieni eläin, me haemme sen pois tai hautaamme sen maahan. Jos kyse on isosta eläimestä, hoidamme sen pois HSY:n kanssa, Mannermaa kertoo.