Itseruskettavat tipat ovat nyt hitti – "Niitä rakastavat kaikki"

Kauneus: Itseruskettavista aineista suosituimmat vaihtoehdot ovat tipat ja vaahdot.

Purkkirusketus pysyy iholla noin viikon. – Jos värin haluaa pysyvän, käytetään itseruskettavaa yleensä kerran, kaksi viikossa. Asteittain ruskettavia voiteita ja tippoja voi käyttää muutaman päivän välein, Outi Granholm Hyvinkään Emotionista neuvoo. Mia Lagström

Mia Lagström

Hellemekot ja shortsit saavat kaipaamaan pientä päivetystä. En ole asian kanssa yksin.

– Itseruskettavien suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Tekee mieli kauniisti päivettynyttä ihoa, mutta samaan aikaan ollaan hyvin tietoisia auringonoton vaaroista. Purkkirusketus koetaan turvallisempana vaihtoehtona, Outi Granholm Emotion-kauneusketjusta kertoo.

Itseruskettavien suosion kasvu on tuonut markkinoille myös menneitä vuosia huomattavasti runsaamman tuotetarjonnan.

– On paksumpia voiteita, kevyempiä lotioneita, öljyjä, vaahtoja, vesiä, geelejä, liinoja.

Tämän päivän ehdoton hittituote on Granholmin itsensäkin suosimat itseruskettavat tipat.

– Niitä rakastavat kaikki, sillä ne ovat niin helppokäyttöisiä. Tipat laitetaan oman kosteusvoiteen tai seerumin joukkoon. Kasvoille on omat tippansa ja vartalolle omansa. Niillä saa supertasaisen lopputuloksen.

Vaahdot on helppo levittää kintaan kanssa tasaisesti.

Aloittelijoille Granholm suosittelee myös asteittain ruskettavia voiteita. Ei tule yllätyksiä. Ja jos kaipaa pikaista rusketusta vaikkapa kesäjuhliin, voi kokeilla poispestävää värillistä vartalovoidetta.

– Sipaisee vain sääriin kesämekon kanssa.

Moni varsinaisia itseruskettavia käyttävistä käyttää Granholmin mukaan vaahtoja.

– Vaahdot on helppo levittää kintaan kanssa tasaisesti. Vaahdossa on väri, joten näkee mihin kohtaan on levittänyt.

Granholm suosittelee muutoinkin käyttämään varsinaisten itseruskettavien kanssa levityskinnasta. Saa tasaisemman lopputuloksen, eivätkä kädet värjäänny.

Päivää ennen itseruskettavan levitystä kannattaa vartalo kuoria huolella. Etenkin polvet, nilkat ja kyynärpäät kaipaavat erityistä huomiota. Sen jälkeen iho kostutetaan kunnolla kosteusvoiteella.

Mitä kosteampi iho on, sen tasaisempi on lopputulos. Itseruskettavaa kannattaa sipaista myös jalkapöytiin. Ja kun itseruskettavan on levittänyt, tulee kädet pestä huolella. Lopuksi voi lisätä pienen määrän itseruskettavaa kämmenselkiin.

Entä sitten se hankalin paikka eli selkä?

– Tuotteen levittäminen selkään vaati joko hyvää notkeutta tai sitten voi pyytää apua puolisolta tai kaverilta. Helppo ratkaisu ovat myös suihkutettavat vedet. Suihkutettavien tuotteiden kanssa lattia ja muu ympäristö on hyvä suojata, ja nestemäinenkin itseruskettava on vielä hyvä hieroa kädellä tai kintaalla tasaiseksi kerrokseksi, Granholm neuvoo.

Itseruskettavat

Väri syvenee ajan kanssa

Itseruskettavien tuotteiden ruskettavina aineina ovat yleensä kasviperäiset sokeriyhdisteet DHA (dihydroksiasetoni) ja erytroloosi.

Ruskettavat aineet reagoivat eri ihmisten iholla eri tavalla, siksi sama tuote voi olla eri sävyinen eri ihoilla.

Itseruskettavat kehittyvät iholla 4–6 tuntia. Seuraavaan päivään mennessä väri vielä syvenee.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut