Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon elinvoimajohtajaksi valittiin Mervi Heinaro – hallituksen puheenjohtaja Markkula odottavaisin mielin: "Rooli kuin Henrik Dettmannilla koripallossa"

Espoon kaupunginhallitus valitsi elinvoimajohtajaksi espoolaisen Mervi Heinaron (54).

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula kertoo, että loppusuoralle edennyt hakijajoukko oli erittäin kovatasoinen.

– Tärkeintä oli, että valitulla henkilöllä on monipuolinen kokemus erilaisista työtehtävistä yrityskentällä laidasta laitaan, hän kommentoi valintaa.

Heinarolla on kokemusta sekä suuryrityksistä että startupeista. Hän on vastannut muun muassa Itä-Euroopan myynnistä Valtralla ja oli merkittävässä roolissa Baltic Beverages Holdingin laajentumisessa. Metsä Tissuella Heinaron vastuualueena oli myynti ja markkinointi. Viimeisimmät vuodet Heinaro on vetänyt startup-yritystä, joka vie maailmalle äänituntumasoittimia.

– Heinaro on erittäin vahva, ulospäin suuntaunut henkilö, Markkula sanoo.

Elinvoimajohtaja työskentelee kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän työparina kumppanuustoiminnassa ja kaupungin kehittämisessä.

– Hänen roolinsa näkyy myös kaupungin sisällä Espoon perinteisesti vahvoilla alueilla, kuten kulttuurissa ja urheilussa, joihin haetaan nyt dynamiikkaa.

Valintaprosessi oli monivaiheinen. Se piti sisällään muun muassa henkilöhaastatteluita sekä soveltuvuus- ja henkilöarviointeja.

Markkula sanoo, ettei tuntenut Heinaroa ennen valintaprosesssia.

– Valtaosan loppusuoralla olleista kyllä tunsin. Analyysien ja haastatteluiden perusteella Heinaro erottui selkeästi muista hakijoista.

Markkula kertoo, että valinta tehtiin yksimielisesti kaupunginhallituksessa.

– Heinaro on asunut pitkään Espoossa, ja hänellä on erittäin paljon kansainvälistä kokemusta. Hän sopii Espoon imagoon ja profiiliin. Minulle jäi sellainen mielikuva hänestä, että hän on myös aktiivinen liikunnan ja kulttuurin kuluttaja.

Markkulan mukaan odotukset uuden elinkeinojohtajan suhteen ovat korkealla. Valintaa kiirehdittiin, jotta se saatiin tehtyä ennen kesälomia, ja uusi elinvoimajohtaja voi aloittaa työnsä heti elokuun alussa.

– Hänen ensimmäinen haasteensa on oppia tuntemaan kaupungin organisaatio ja eri toimialasektorit. Osaavan, sadoista luottamushenkilöistä koostuvan verkoston valjastaminen kaupungin elinvoiman käyttöön on ensimmäinen haaste, mutta merkittävä voimavara. Tärkeintä on osata kuunnella, oivaltaa mahdollisuudet ja motivoida eri tyyppisiä ihmisiä sekä kumppaneita ulkopuolelta että toimijoita sisältä.

Heinarolla on Markkulan mukaan mahdollisuus näyttää kykynsä.

– Espoon kulttuurissa ja liikunnassa on vahvoja henkilöitä, jotka tuntevat oman kenttänsä syvällisesti. Elinvoimajohtajan tehtävä on tuoda monialaisuutta ja innovatiivisuutta toimintaan ja yhdistää eri alojen osaamista.

Markkula vertaa roolia urheilumaailmaan:

­– Elinvoimajohtajan on oltava kuin Henrik Dettmann, joka innostaa, on uuden luoja ja ajattelija ja hallitsee kansainvälisen pelikentän.

Elinvoimajohtajan virka oli haettavana 29.4.2021–17.5.2021, ja siihen haki määräaikaan mennessä 66 henkilöä. Virka on vakituinen. Vastuualueeseen kuuluu uusi elinvoiman tulosalue, joka aloittaa toimintansa elokuun alusta. Tulosalue muodostuu kolmesta tulosyksiköstä: elinkeino ja työllisyys sekä kulttuuri, liikunta ja urheilu.

Juttua on muokattu 23.6. kello 12:00. Lisätty Mervi Heinaron ikä. 24.6. kello 8.35 Markku Markkulan nimi on muutettu. Poistettu kirjain J.