Ravintoloiden rajoitukset lievenevät torstaina – näin pitkään ravintolat saavat olla avoinna Uudellamaalla

Ravintoloiden koronarajoitukset lievenevät torstaina. Kuvituskuva. Kai Skyttä
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Ravintoloiden koronarajoitukset lievenevät huomattavasti huomenna torstaina. Valtioneuvosto muutti rajoituksia koskevaa asetusta, joka tulee voimaan keskiyöllä keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Perustasolta poistetaan asiakasmäärien sekä anniskelu- ja aukioloaikojen rajoitukset. Käytännössä perustasolla olevilla alueilla on jatkossa voimassa vain yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet sekä vaatimus asiakkaiden istumapaikan olemassaolosta sisätiloissa.

Kiihtymisvaiheen alueella ravintoloiden aukioloaikaa ja anniskeluaikaa laajennetaan. Päijät-Häme ja Kanta-Häme palaavat perustason rajoituksiin, eli kiihtymisvaiheeseen jää vain Uusimaa.

Torstaista lähtien Uudellamaalla anniskelu ravintoloissa on sallittu aamuseitsemästä puoleenyöhön. Ravintolat saavat olla avoinna kello 5-01.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista, toteaa sosiaali- ja terveysministeriö. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Jokaisella asiakkaalla tulee edelleen sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä.

Ulkoterasseilla asiakkaalla ei tarvitse enää olla omaa istumapaikkaa, mutta etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla.

Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa myös kiihtymisvaiheen alueilla.

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut