Espoon perusturvajohtaja Sanna Svahn muistuttaa: "Huolehdithan läheisistäsi – yksi testi ei riitä, itärajan ylittäneiden on käytävä kahdessa testissä"

Koronatartunnan itämisaika on 10 -14 vuorokautta. Siksi rajanylityksellä tehty testi ei pelkästään riitä. Sirpa Repo

Espoon perusturvajohtaja Sanna Svahn toteaa, että itärajan rajanylityspisteellä otetussa näytteissä on löydetty koronatapauksia.

Hän muistuttaa, että rajan ylitse Suomeen saapuneiden on käytävä kahdessa testissä: sekä rajalla että 72 tuntia rajanylityksen jälkeen.

– Itämisaika tartunnasta on pitkä, 10–14 vuorokautta. Vaikka näyte olisi otettu rajalla, ja se oli negatiivinen, se ei välttämättä tarkoita, ettei tartuntaa olisi saanut. 72 tunnin kuluttua on jo todennäköistä, että näyte on jo positiivinen, mikäli on saanut tartunnan.

Kahdella testillä varmistetaan Svahnin mukaan, että koronatapaukset saadaan kiinni, eikä tauti leviä. Jos oireita ilmenee, on hyvä mennä testiin.

– Huolehditaan läheisistä.

Ilmaantuvuusluku on nyt 23,8 100 000 asukasta kohden. Eli hivenen alhaisempi kuin maanantainen luku, joka oli 24,2. Svahnin mukaan on pieni riski, että luvut nousevat jälleen.

– Jos koronatartuntoja todetaan yhtä paljon kuin eilen ja tänään, ilmaantuvuuslukukin nousee. Nyt seurataan tarkkaan mihin, tilanne etenee. Toivottavasti tartuntaluvut pysyvät alhaisina.

Espoossa on todettu nyt kaikkiaan 9 252 tartuntaa. Espoon tartuntojen osuus Suomen tartunnoista 9,8 prosenttia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut