L-U: Reilun 15 metrin uintimatka oli viedä Jouko Raidan hengen – syynä saattoi olla niin sanottu TIA-kohtaus

Turvallisuus: Mies kiittää pelastajiaan ja muistuttaa uimarin turvaohjeista.

Lohjalainen Jouko Raita, 72, koki juhannuspäivänä kammottavia hetkiä, kun hän uintireissulla alkoi vajota veden alle, kertoo Länsi-Uusimaa-lehti.

Lehden mukaan tapaus sattui Muijalan Nälköönlammella keskipäivällä. Talviturkkia heittämään tullut Raita päätti käyttää laituria, joka on vähintään 15 metriä pitkä. Hän laskeutui portailta veteen ja lähti uimaan kohti rantaa.

Äkkiä hän tunsi, että jalat eivät totelleet potkukäskyjä. Hän yritti kauhoa käsillä kohti laiturin sivussa olleita pikkuportaita, mutta sitten kädetkin lakkasivat toimimasta, ja Raita alkoi vajota.

Raidan onneksi tapauksen huomasivat kaksi paikalla ollutta miestä, jotka raahasivat hänet portaille. Toinen neuvoi Raitaa istumaan ja hengittämään syvään.

Raita vietiin sairaalaan. Myöhemmin tuttu lääkäri on arvellut, että kyse saattoi olla TIA-kohtauksesta eli lievästä aivoverenkierron häiriöstä.

Alkoholilla tai väsymyksellä ei ollut osuutta asiaan.

– Muistakaa kaikki, että on aina tärkeää uida rannan suuntaisesti tai ainakin varmistaa, että jalat yltävät uidessa pohjaan, Raita sanoi Länsi-Uusimaalle.

Olihan se pelottavaa.

Jouko Raita

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut