Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 800 jäsenen ja 300 veneen Espoon Merenkävijöissä solmitaan kestäviä ystävyyssuhteita – lasten alkeiskurssit täyttyvät pikavauhtia

Parin vuoden kuluttua 60 vuotta täyttävä Espoon Merenkävijät on Suomen kuudenneksi suurin pursiseura. Jäseniä on yli 800 ja veneitä yli 300.

EMK:n suojaisa kotisatama on Haukilahdessa ja siellä on myös kerhotiloja.

Merenkävijöiden kotisatamassa on myös Haukilahden Paviljonki, jota remontoidaan parhaillaan. Uutena ravintoloitsijana on aloittamassa Sikke Sumari, joka on tunnettu muun muassa Helsingissä toimivasta Sikke’s-ravintolastaan ja useista tv-ohjelmista.

Espoon merenkävijöiden aktiiveihin kuuluvat Minna Lavinkoski, Lene Nyman, Irene Pölkki ja Merja Tsurin.

Naiset ovat erityisen ylpeitä EMK:n järjestämästä junioritoiminnasta. Haukilahdessa järjestettävät, 7–13-vuotiaille suunnatut purjehduskoulut ovat pitkä perinne. Viikon mittaiset alkeiskurssit täyttyvät aina nopeasti. Viikon mittaisia alkeiskursseja järjestetään kesäkuussa ja elokuussa.

– Ihan ensimmäiseksi käydään läpi turvallisuusasiat, muun muassa se, että vesillä pitää olla liivit päällä, alkeiskurssin toinen päävalmentaja Maks Loikkanen kertoo.

Kurssilaisia muistutetaan myös siitä, että veden juominen ja aurinkovoiteen käyttö ovat tärkeitä asioita. Aika nopeasti kurssilaiset pääsevät tutustumaan myös siihen, miten jollaa ohjataan.

Purjehduskurssien jälkeen harrastusta voi jatkaa seuran purjehdusryhmissä.

Tärkeä osa toimintaa on myös seuran Kirkkonummella Porkkalan edustalla sijaitseva kerhosaari Tallklippan. Kotisatamasta on sinne matkaa noin 11 merimailia.

– Saaressa oli käytössä muoviset tuolit. Otin puheeksi, että EMK on Suomen paras venekerho, joten kalusteiden pitäisi olla sen mukaiset. Sain luvan ostaa puiset tuolit. Ne kuljetettiin saareen vähän kerrallaan. Jokainen otti lähtiessään kannelleen muutaman tuolin, Irene Pölkki muistelee.

Keskeinen osa EMK:n toimintaa on ollut myös Suomen suurimman avomeripurjehduskilpailun Suursaari Racen järjestäminen.