Haluatko lentää Airbus A320:llä tai vaikka Mersu 109:llä? – Nyt se onnistuu ihan lähellä

Lähimatkailu: Espoon naapurissa Vantaalla riittää kiinnostavia matkailukohteita. Joko olet testannut lentosimulaattoria tai tutustunut MS I:n ajan linnoituksiin?

Miksi mennä lomalla kaukomatkalle, kun piipahtaa aivan naapurissa Vantaalla!

Visit Vantaan tämän vuoden kampanja kantaa nimeä Vantaa on maailma.

Se nostaa esille Vantaan kulttuuriympäristöhankkeessa rikkaiksi ja rakkaiksi tunnistettuja paikkoja sekä muutamia muita helmiä.

Yksi sellainen on lentosimulaattori Suomen Ilmailumuseossa.

Vantaalla simulaattoreita on itse asiassa useampi, ja iso osa niistä on valjastettu myös elämyskäyttöön. Lennon aikana voi piipahtaa maailman isoissa metropoleissa tai suunnata koneen nokan vaikkapa Bahamalle.

Museolla on neljä lentosimulaattoria: matkustajakone Airbus A320, toisen maailmansodan hävittäjä Messerschmitt BF109, retrokone Piper Aztecja moderni siviilikone Diamond DA42. Näistä Diamond DA42 on myös jatkuvassa koulutuskäytössä.

Ihmiset usein ajattelevat, että aidan takana ruoho on vihreämpää.

– Suurin asiakaskuntamme on miehet, jotka ovat saaneet lennon lahjaksi. Myös täällä kokouspäiviä viettävät yritykset päättävät kokouspäiviä simulaattorilentoihin, kertoo Ilmailumuseon myynti- ja markkinointipäällikkö ja simulaattorikouluttaja Henri Äijälä.

Jonkin verran käy myös perheitä.

– Tunnissa perheenjäsenet ehtivät vuorotellen kokeilemaan Diamondin nousuja ja laskuja ja Piperiin mahtuu mukaan kerralla vaikka koko perhe. Nuorin Piperilla lentänyt on ollut kolmevuotias, Äijälä kertoo.

Lennon aitous yllättää monet, samoin sen haastavuus. Sanat saattavat olla hetken kateissa, mutta kun ne taas löytyvät, yleisin ensikommentti on yksinkertainen vau.

Äijälän mukaan parhaiten ohjaimissa pärjää, jos omaa paineensietokykyä ja kuuntelemisen lahjan.

– Tilanneäly ja rauhallisuus vievät pitkälle, mutta kuka tahansa, joka osaa kuunnella, pystyy lentämään näillä. Ja loppupeleissä mitään pahaahan ei voi tapahtua.

Vantaan kaupungin matkailusuunnittelija Mari Virtanen toteaa, että Vantaalla on sama dilemma kuin monilla muillakin lentokenttäkaupungeilla maailmassa; ne ovat melko vähän tunnettuja.

– Lentokenttä on iso osa identiteettiä, mutta samaan aikaan me hiukan hukumme sen alle. Tästä voi nostaa esimerkiksi Heathrown lentokentän. Moni luulee sinne lentäessään laskeutuvansa Lontooseen, kun itse asiassa kenttä on Hillingdonin kaupungissa.

Vantaa on maailma -kampanjan tavoitteena onkin saada ihmiset huomaamaan, millaisia kohteita löytyy ihan omilta kotikulmilta.

– Ihmiset usein ajattelevat, että aidan takana ruoho on vihreämpää. Matkustamme maailmalle katsomaan kaikenlaisia muistomerkkejä, rakennuksia ja luontokohteita. Samaan aikana siinä ihan meidän naapurissa voi olla todella hienoja kohteita.

Esimerkiksi Länsimäestä löytyvät Länsimäen linnoitukset, jotka ovat osa Venäjän vallan aikaista linnoitusketjua. Suurin osa Espoon Haukilahdesta Helsingin Vuosaareen ulottuneista linnoituksista on tuhoutunut, mutta Vantaalla linnoitus on säilynyt yllättävän hyvin.

– Siellä on muun muassa taisteluhaudan pätkää, miehistösuojia ja suojahuoneita. Jostain syystä Vantaalla linnoituksen rakennusmateriaaleja ei koskaan uusiokäytetty.

Fakta

Helmiä joka lähtöön

Tammiston luonnonsuojelualueella voi ihailla yli 300 vuotta vanhoja tammia.

Kuusijärven näyttävä Sudentassu-silta kulkee 20 metrin korkeudessa ylittäen Vanhan Porvoontien. Siltaa, joka painaa 219 tonnia ja on 126 metriä pitkä, pitkin pääsee Sipoonkorven erämaahan.

Kuninkaalan Kalkkikalliot. Kuninkaalassa sijaitsevan Kalkkikallion laki kohoaa 65 metriin ja laelta näkyy merelle asti. Alueelta löytyy neljä luolaa: Ketunluola, Susiluola, Pirunluola ja Keittoluola.

Lähde: visitvantaa.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut