Vaikeuksien kautta voittoon: Pickalassa pystytettiin talkoovoimin padel-kenttä – "Riski ja työ kannattivat"

Pickala kylpee auringossa. Kuuden tenniskentän rinnalla hohtavat nyt siniset, espanjalaiset PadelGalis-kentät. Samaa kenttätoimittajaa käyttää World Padel Tour.

Pickalan talkooporukalla on edessään vielä viimeisten mattojen asentaminen. Viikonloppuna juhlitaan avajaisia.

Pickalan padel-hanke on itänyt vuosia perustajien mielessä. Ensikosketuksen lajiin tekivät Pickalan tennisyhdistyksen aktiivit Mallorcalla.

– Kokeilin siellä vuonna 2011 ensimmäistä kertaa padelia. Pelasimme tennistä aamupäivät ja iltapäivät padelia, yksi hankkeen puuhamiehistä Jukka Pulliainen.

Harrastuspohjainen yhdistystoiminta aktivoitui ja tiivistyi muutamia vuosia sitten. Yhdistyksen ympärille muodostui ydinryhmä.

– Olemme kunnostaneet talkoovoimin tenniskenttiä, ja tarkoitus on uusia kenttien pinnoitteita. Infraa viedään parempaan suuntaan, kirkkonummelainen Pullinen kertoo.

Välillä meinasi nousta epäusko.

Samaan aikaan, kun padelin suosio kasvoi Suomessa, Pickalassakin puhettiin, että pitäisi perustaa omakenttä.

– Kun Jari Waaralinna tuli yhdistyksen hallitukseen, hän lähti hakemaan padel-kenttää varten sijoittajia. Asiat lähtivät etenemään. Jarin kanssa olemme vääntäneet tasavedoin hanketta eteenpäin oman työmme ohella. Välillä meinasi nousta epäusko, kun maanrakentajien löytämisessä oli haasteita, nykyisin Pickala Tennis & Padel Clubin toiminnanvetäjän titteliä kantava Pulliainen kertoo.

Espoon Olarissa asuva Jari Waaralinna kertoo, että hän aloitti padelin pelaamisen vasta marraskuussa 2021.

– Innostuin kovasti lajista ja mietin, että saataisiinpa kenttä tännekin. Ajatus tyrmättiin.

Pickalassa kesiä viettävä Waaralinna ei kuitenkaan lannistunut. Hän käynnisti toisen kierroksen ja yritti saada sijoittajia mukaan.

– Viisi sijoittaa innostui. Hetken päästä olisi ollut viisi lisää. Päätimme pitää sijoittajapiirin rajattuna. Jos kenttiä rakennetaan myöhemmin lisää, otamme lisää sijoittajia mukaan.

Suunnitelmat etenivät yllättävänkin hyvin. Sitten tuli ongelmia.

– Alkuperäinen kenttätoimittaja, jonka kanssa meillä oli sopimus, ei toimittanut mattoja. Lopulta löysin Suomesta juuri aloittaneen toimijan.

Sen jälkeen tuli lisää ongelmia. Pohjatöiden ja asfaltin arvioitu kustannus oli noin 25 000 euroa. Lopulta hinta-arvio nousi 55 000 euroon.

– Budjetti oli tehty ensimmäisen arvion pohjalta. Lopulta löysimme Leppävaarasta toisen tekijän, jota asiaan perehtynyt henkilö suositteli.

Betonirekkojen pääseminen kenttien lähistölle tuotti myös ongelmia.

– Riski ja työ kannattivat. Pohjat, kenttä ja niiden kiinnitys ovat saaneet kehuja, Waaralinna huokaisee helpotuksesta.

– Otimme oluen sen kunniaksi, hän jatkaa.

Pickala Padelin Grand Openin Dayta vietetään lauantaina 2. heinäkuuta kello 12–18. Padel- ja tenniskentät ovat avoinna kaikille lajeista kiinnostuneille. Pelaamista voi kokeilla ohjatusti maksutta.

Juttua muokattu 3.7.2021 kello 18.25. Poistettu Jukka Pulliaisen rooli Pickala Tenniksessä. Korjattu kuvatekstistä Jukka Pulliaisen titteli, se on toiminnanvetäjä, ei toimitusjohtaja, kuten kuvassa mainittiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut