Työttömyys vähenee Espoossa, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä kasvaa voimakkaasti

Espoossa on vähemmän työttömiä kuin vuosi sitten mutta edelleen huomattavasti enemmän kuin ennen koronakriisiä. Pitkäaikaistyöttömyys kasvaa edelleen.

Toukokuun 2021 lopulla Espoossa oli yhteensä 16 777 työtöntä ja työttömien osuus työvoimasta oli 11,2 prosenttia. Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli 12,1 prosenttia.

Alle 25-vuotiaita oli Espoossa työttömänä 1 597 ja 50 vuotta täyttäneitä 5 595. Naisia oli 46 prosenttia työttömistä.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 6 815 eli 41 prosenttia työttömistä.

Työttömyys on alhaisempi kuin viime vuoden toukokuussa, jolloin koettiin korona-ajan työttömyyshuippu. Kuitenkin työttömyys on edelleen huomattavasti korkeammalla tasolla kuin ennen koronapandemiaa. Etenkin pitkäaikaistyöttömyys kasvaa voimakkaasti.

Vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna Espoossa oli toukokuun lopulla työttömiä yli neljännes (6 400 henkeä) vähemmän ja työttömyysaste oli 4,3 prosenttiyksikköä alhaisempi. Koko maassa työttömiä oli vajaa kolmannes vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Espoossa 40 prosenttia (1 061) vuodentakaista vähemmän. Sen sijaan pitkäaikaistyöttömiä oli 1,8-kertainen määrä (2 995) vuodentakaiseen verrattuna.

Luvut ovat peräisin Espoon työttömyyden kuukausikatsauksesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut