Uimaopettajapulasta kirjallinen kysymys – "Tilastoja ei pidä synkistää"

Uimaopettajien määrän lisäämisestä on jätetty kirjallinen kysymys.

Kysymyksen on jättänyt kansanedustaja Jouni Ovaska (kesk.).

Ovaskan mukaan esimerkiksi Pirkanmaalla useat kunnat ovat kertoneet vaikeuksista saada uimakouluja järjestettyä pätevien uimaopettajien puuttumisen vuoksi. Kuntien edustajat kertovat, että avoinna olleisiin tehtäviin ei määräaikaan mennessä saatu hakemuksia Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) koulutuksen suorittaneilta uimaopettajilta.

Kansanedustaja pitää tilannetta vakavana.

– On selvää, että tämä tilanne tulee valitettavalla tavalla näkymään tämän sukupolven uimataidossa. Tilannetta synkistää entisestään se, että koronarajoitusten vuoksi monella paikkakunnalla myös koulujen uintikäynnit ovat jääneet pois, Ovaska toteaa lähettämässään tiedotteessa.

Suomessa uimaopettajien koulutusta antaa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH), jonka koulutusta edellytetään uimaopettajilta. Ovaskan mukaan nyt tulisi selvittää, miksi päteviä uimaopettajia ei ole riittävästi.

– Kysymys kuuluu: miksi tehtävään ei ole enempää vetovoimaa? Tämä pitää nopeasti selvittää ja korjata.

Suomessa hukkuu Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton tilaston mukaan vuosittain noin 150 henkilöä. Tämä on asukaslukuun suhteutettuna huomattavasti muita Pohjoismaita enemmän. Hukkumiset ovat myös yksi yleisimmistä lasten tapaturmaisista kuolinsyistä.

– Uimataito on tuhansien järvien maassa tärkeä kansalaistaito, josta on pidettävä kiinni. Tänä juhannuksena hukkui ainakin yhdeksän ihmistä. Näitä tilastoja ei pidä synkistää. Tarvitsemme nopeasti lisää uimaopettajia, Ovaska korostaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut