Espoon tartuntamäärät nousseet yhä, Pietarin kisaturistien aiheuttamia jatkotartuntoja muutamia – "Edelleen kannattaa olla tarkkana"

Espoo pyrkii nostamaan rokotuskattavuutta ja helpottamaan koronarokotusten ottamista perustamalla pop up -rokotuspisteitä. Ensimmäinen on päätetty perustaa Espoon keskukseen. kuvituskuva. Arkisto / Anneli Tuominen-Halomo

Viimeisen viikon aikana Espoossa on todettu 99 uutta koronatartuntaa.

– Tartuntoja tulee koko ajan, mutta ei enää dramaattisesti, kertoo Espoon kaupungin vanhusten palvelujen johtaja Minna Hoffström.

Viikko sitten tartuntoja oli 9 321, ja maanantaina 5.7. vahvistettu luku oli 9 420.

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on 63,5, kun se viikko sitten oli 41,1.

– Luku on noussut, muttei enää tuplaantunut. Pietarin kisaturistien tartuntoja ei enää ole, mutta niistä aiheutuneita jatkotartuntoja vielä muutamia.

Hoffströmin mukaan nyt todetut tartunnat ovat aiheutuneet lähinnä kesän ja illanvieton seurauksina.

Koronarokotukset etenevät Hoffströmin mukaan hyvin.

– Rokottautumisinto on hyvällä tasolla. Hyvin vähän on tullut peruutuksia ja aikojen siirtoja. Oikein hyvällä tolalla siis on.

Hoffström kertoo, että nuori ikäryhmä varaa rokotusaikoja viime tingassa, joten varautuminen tarvittavien rokotteiden määrään on haasteellisempaa.

Koska tartuntamäärät ovat edelleen nousseet, vielä ei ole syytä elellä huolettomasti.

– Edelleen kannattaa olla tarkkana, Hoffström huomauttaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut