Pyöräilyn pääreitti siirtyy Kirkkonummella uudelle väylälle – pyöräilyverkkoa kehitetään Helsingistä Espoon ja Kirkkonummen kautta Siuntioon

Uusi jalankulku- ja pyörätie Kirkkonummen keskustasta Tolsaan otetaan nyt käyttöön. Se parantaa sekä kunnan sisäisiä että neljän seutukunnan välisiä yhteyksiä.

Munkinniitynpolun jalankulku- ja pyörätie keskustasta Tolsaan otetaan käyttöön tiistaina 6. heinäkuuta, kerrotaan Kirkkonummen kunnan tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan avattu reitti parantaa yhteyksiä Kirkkonummella ja helpottaa kulkemista Kirkkonummelta Masalan, Espoon ja Porkkalan suuntiin.

Keskustasta Tolsaan johtava jalankulku- ja pyörätie on osa pääpyöräilyverkkoa, jota kehitetään Helsingistä Espoon ja Kirkkonummen kautta Siuntion Kaapelitielle asti.

Kunta kertoo tiedotteessaan, että se tulee seuraamaan uuden väylän käyttäjämääriä.

Tasaista ja suoraa tietä pitkin pääsee Tolsasta ja Laajakalliosta Kirkkonummen kuntakeskukseen. Uutta reittiä kulkiessa välttyy kulkemasta Jolkbynmäen kautta Vanhalla Rantatiellä.

Kunta on rakennuttanut Munkinmäentien itäpäähän uuden kääntöpaikan ja sen jatkeeksi uuden jalankulku- ja pyörätien Länsiväylän ja rantaradan väliin. Yhdistetty jalankulku- ja pyörätie kulkee Prisman kauppakeskukselta Tolsan asemalle, jossa se yhdistyy Tolsantien kautta Vanhalle Rantatielle.

Kunta seuraa uuden väylän käyttäjämääriä.

Ensimmäisessä vaiheessa pääreitti siirtyy Vanhalta Rantatieltä uudelle yhteydelle, josta se kulkee Tolsantielle ja edelleen Vanhaa Rantatietä Jorvakseen. Reittiä on myöhemmin kaavailtu jatkettavan radan varressa, mutta siitä ei ole tiedotteen mukaan vielä tarkempia suunnitelmia.

Uusi reitti on 1,4 kilometriä pitkä ja 3,5 metriä leveä. Rakentaminen alkoi elokuussa 2020. Urakoitsijana on toiminut Oy Göran Hagelberg Ab.

Hanke on osa Kirkkonummen kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelmaa, jonka tavoitteeksi on asetettu, että kävelyn osuus kasvaa 25 prosenttiin ja pyöräilyn 11 prosenttiin kaikista tehdyistä matkoista vuoteen 2030 mennessä.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt hankkeeseen kävelyn ja pyöräilyn investointiavustusta vuosille 2020–2022.

Valtionavustus Kirkkonummen kunnalle on enintään 50 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista, ja sen enimmäismäärä on 299 669 euroa sisältäen arvonlisäveron. Avustusta oli jaossa 31 500 000 euroa, ja sen saivat kriteerit parhaiten täyttäneet 51 kohdetta 24 kunnassa ja kaupungissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut