Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sakeneva sinileväpuuro sulkee uimapaikkoja Espoossa – Vielä löytyy rantoja, joissa voi polskutella

Sinilevähavaintoja on tehty jo runsaasti Espoossa. Espoon tilanne on näyttää hiukan huonommalta kuin Helsingin.

Sinilevää on runsaasti Kivenlahden, Klobbenin, Hanikan, Matinkylän rannoilla. Tieto selviää pääkaupunkiseudun yhteisestä ulkoliikunta.fi-palvelusta. Tiedot on päivitetty 7. heinäkuuta kello 10:stä eteenpäin.

Haukilahden ja Westendin uimarannoilla sekä Oittaalla ja Ruispellon uimapaikalla pitkäjärvellä sinilevää on vielä vähän.

Kallvikin, Tyrskyvuoren, Stora Herrön, Rövarenin, Suvisaariston, Iso Vasikkasaaren, Toppelundin ja Karhusaaren tilannetta ei ole raportoitu, ei myöskään Laaksolahden ja Luukin, Solvallan, Kattilajärven, Etelä-Lahden ja Salmen ulkoilualueen tilannetta.

Espoon järvissä vesi on karttapalvelun mukaan vielä uintikelpoista. Siikajärvellä, Myllyjärvellä, Odilammella, Sorvalammella ja Lippajärvellä voi karttapalvelun mukaan vielä polskutella huoletta.

Leppävaaran maauimala ja Tapiolan kahluuallas ovat myös käytössä.

Helsingin puolella Munkkiniemen rannalla on erittäin runsaasti sinilevää ja Aurinkolahdella on runsaasti sinilevää. Hietalahden, Karhusaaren ja Lauttasaaren rannat ovat vielä hyvässä kunnossa. Mustikkasaaressa, Seurasaaressa ja Kallahdenniemellä on sinilevää vähän.

Espoon kaupungin uimarantojen veden lämpötilan ja sinilevätilanteen kehittymistä voi seurata karttapalvelusta. Palvelussa on listattuna myös, mikä on veden lämpötila ja mihin aikaan rantavahdit ovat paikalla.

Palvelussa on mukana 21 meri- ja järviuimarantaa.