Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuoret futaajat pääsevät Helsinki Cupissa Huuhkajien vaihtopenkeille: "Monelle lapselle unohtumaton elämys"

Juniorijalkapalloturnaus Helsinki Cup käynnistyi maanantaina helteisissä tunnelmissa 46. kerran.

Ensimmäiset ottelut potkaistiin käyntiin maanantainaamuna. Turnaus jatkuu koko viikon ja päättyy lauantai-iltana Olympiastadionilla pelattaviin loppuotteluihin. Paikalla on noin 20 000 nuorta pelaajaa yli 1 370 joukkueesta.

Turnauksen alkaminen on tunteikas hetki usein sekä järjestäjille että pelaajille.

– Pieni tirahdus pääsee aina silmäkulmasta, kun koko vuoden jatkunut rutistus konkretisoituu Helsinki Cupin avauspotkuun ja kesän kohokohta on saatu avatuksi, toteaa Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne tiedotteessa ja jatkaa.

– Myös lapset täällä ovat niin tärinöissään päästessään pelaamaan Olympiastadionille, ettei kuulemma yöllä tullut unikaan. Jo se, että pääsee istumaan samoille vaihtopenkeille kuin mitä Huuhkajat käyttävät, on monelle lapselle unohtumaton elämys.

Viime vuonna koronasta johtuen paikalla ei ollut yhtään ulkomaista joukkuetta. Tänä vuonna mukana on neljä kansainvälistä joukkuetta kolmesta eri seurasta, Virosta ja Ranskasta.

–Jokaisen kansainvälisen joukkueen jäseneltä vaadittiin todistus negatiivisesta koronatestistä. Lopullinen kattaus tänä vuonna on 1 371 joukkuetta, mikä jää kaikkien aikojen ennätyksestämme vain vajaan kymmenen joukkueen päähän, kertoo Kavanne tiedotteessa.

Tyttöjoukkueita on mukana 250. Noin 50 joukkuetta tulee Uudenmaan ulkopuolelta.

Turnauksen avajaiskulkuetta tai kisadiscoa ei tänä vuonna järjestetä.

– Keskeisin ohjeistus on, ettei pelialueille saa tulla, jos tuntee olonsa vähänkään kipeäksi. Kenttäalueilla on lisäksi tarjolla runsaasti käsidesiä. Kioskeissa on tarjolla kasvomaskeja kaikille, jotka niitä haluavat. Striimauksen ansiosta pelejä voi seurata myös etänä. Striimatut lähetykset ja otteluaikataulut löytyvät Helsinki Cupin sivulta.