Väylävirasto ja Ramboll solmivat sopimuksen Espoon kaupunkiratahankkeesta – kaupunkiympäristö tekee hankeesta monella tapaa haasteellisen

Espoon kaupunkirata. Sanna Liimatainen

Janne Koivisto

Väylävirasto ja Ramboll CM ovat solmineet sopimuksen Espoon kaupunkiratahankkeen rakennuttamispalveluista, kerrotaan Ramboll Finland Oy:n lähettämässä tiedotteessa.

Väyläviraston ja Ramboll CM:n 8.7.2021 allekirjoitetun sopimuksen arvo on 8,35 miljoonaa euroa.

Espoon kaupunkiratahanke on yksi suurimmista käynnissä olevista ratahankkeista valtakunnallisesti.

Hanke on osa pääkaupunkiseudun joukkoliikennejärjestelmän kehittämistä, ja samalla se parantaa Turun suunnan kaukoliikenteen, Karjaan, Kirkkonummen ja Espoon lähiliikenteen täsmällisyyttä ja sujuvuutta.

– Rakennuttamistoimeksianto on meille merkittävä ja vahvistaa edelleen asemaamme suurten ratahankkeiden rakennuttajakonsulttina Suomessa. Tämä pitkäkestoinen projekti syventää pitkään jatkunutta hyvää yhteistyötämme Väyläviraston ja projektin sidosryhmien kanssa, kertoo Ramboll CM Oy:n toimitusjohtaja Valtter Kari tiedotteen mukaan.

– Espoon kaupunkirata sijaitsee keskellä tiivistä kaupunkiympäristöä, ja tämä tekee hankkeesta monella tavalla haasteellisen. Olemme saaneet hankkeeseen hyvät yhteistyökumppanit ja panostamme viestintään ja tiiviiseen yhteistyöhön. Uskon, että saamme hankkeen toteutettua tavoitteiden mukaisesti, Väyläviraston projektipäällikkö Tommi Rosenvall sanoo tiedotteessa.

Hankkeen odotetaan valmistuvan vuonna 2028.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut