Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

13-vuotias hyökkääjä Leon Zariqi haaveilee jalkapallon ammattiurasta – Honka pyrkii tarjoamaan hänelle hyvän pelaajapolun: "Nyt on aika siirtää kirjoitetut suunnitelmat teoiksi"

Tapiolan urheilupuisto: 13-vuotias hyökkääjä Leon Zariqi osallistuu Hesa Cupiin toista kertaa.

Honka on iso seura. Keltamustissa pelaa ja harrastaa jalkapalloa lähes 1500 lasta ja nuorta. Hesa Cupiin seurasta osallistuu peräti 71 joukkuetta. Yksi osallistujista on 13-vuotias Leon Zariqi, joka pelaa keltaisessa peliryhmässä.

Akatemia, Musta, Keltainen ja Vihreä – kyseissä ikäluokassa ei enää ole niin sanottua ikäkausijoukkuetta vaan ikäluokan sisäiset joukkueet.

– Leonin siirryttyä meille hän aloitti pelaamisen ensin vihreissä. Hän on kehittynyt kahdessa vuodessa valtavasti, ja hänellä on mahdollisuudet nousta pelaamaan jatkossa myös mustaan peliryhmään, joukkueen vastuuvalmentaja Kimmo Ketonen kehuu nuorta hyökkääjäänsä.

Oikealla laidalla viihtyvä Leon on valmentajan mukaan erittäin motivoitunut pelaaja. Innostus jalkapalloon on syttynyt läheltä. Juniorin isä on aikanaan pelannut jalkapalloa Kosovossa.

– Isä sai minut kiinnostumaan lajista. Myös äiti pelasi, minkä lisäksi pikkuveljeni pelaa Hongassa, Zariqi kertoo.

Nuorella pelaajalla on selvät suunnitelmat.

– Haluaisin pelata Euroopassa ammattilaisena, Zariqi unelmoi.

Haaveita pitää olla. Honka kykenee seurana tarjoamaan nuorille pelaajille hyvää pelaajapolkua eteenpäin, jos nuorella riittää intoa panostaa lajiin.

– Olemme viime kaudella päässeet Palloliiton laatujärjestelmän korkeimman tason viisi osalta vaiheeseen, jossa olemme luoneet pelaajakehitysohjelman. Nyt on aika siirtää kirjoitetut suunnitelmat teoiksi. Yksi keskeisimmistä toimista meillä on pelaajapolun kehittäminen, kolme vuotta seurassa työskennellyt seurakoordinaattori Annariina Seppä vahvistaa.

Seppä kehuu estoitta vuorovaikutuksen parantumista espoolaisten seurojen kesken. Nykyään tehdään aiempaa enemmän yhteistyötä. Tämän tuloksena nuorilla espoolaisilla pelaajilla on paremmat mahdollisuudet löytää tie pääsarjaan miehissä tai naisissa.

Kesällä Zariqi saa keskittyä täysillä lempiharrastukseensa.

– Parasta on, kun saa pelata isän kanssa. Pelaamme koulumme hiekkakentällä kodin lähellä, Zariqi kertaa suunnitelmiaan Hesa Cupin jälkeen.

Joukkueella alkaa turnauksen jälkeen kolmen viikon loma ennen syksyn sarjojen alkua.

Kosovosta on lähtöisin myös Honkaa 2014 Veikkausliigassa valmentanut Shefki Kuqi. Voimme siis hyvinkin nähdä Zariqin aikanaan seuraamassa ex-maajoukkuepelaajan jalanjälkiä Veikkausliigaan tai Huuhkajiin.

Sitä ei mietitä nyt vaan keskitytään kesän kohokohtaan.

– Minusta joukkueemme meni talvella hyvin eteenpäin. Samoin sarjapelit keväällä ja kesällä sekä turnaukset ovat onnistuneet. Meillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä. Pelaamme joukkueena hyvin yhteen, emmekä luovuta helposti, Zariqi tiivistää joukkueensa vahvuudet.