Tunnettu keittiöpäällikkö Sami Rekola lähtee murtamaan käsitystä siipiravintoloista: "Nyt on siipien vuoro" – Espoon Matinkylään avattu Suomen ensimmäinen Pretty Boy Wingery haki vauhtia Töölöstä

Sami Rekola ja Mikko Mollberg aikovat nostaa siipiruokailun uudelle tasolle.

Pretty Boy Wingery -ravintolan syntyi alun perin Töölöntorilla. Siellä konseptia testattiin kaksi kuukautta. Nyt Suomen ensimmäinen ravintola on avattu espoolaiseen kauppakeskus Iso Omenaan Matinkylään. Pretty Boy Wingery

Heli Koivuniemi

Ensin tulivat premium-pizzat, sitten premium-burgerit. Nyt maailmalla on syntynyt uusi käsite wingery: kanan maukkaimmista paloista valmistetaan erilaisilla valmistusmenetelmillä ja laitteilla mielikuvituksellista ruokaa, jonka kärkenä ovat muun muassa premium-kanansiivet.

Tähän trendiin iskee Pretty Boy Wingeryn –niminen ravintola, joka avattiin ensimmäisenä Matinkylän Isossa Omenassa Espoossa.

Ravintolatulokkaan taustalla häärii nimekäs parivaljakko: Sami Rekola ja Mikko Mollberg.

– Meillä on täällä hyvä porukka taustalla. Olemme tehneet viime syksystä ja loppukesästä lähtien suunnittelutyötä kanssa, tunnettu ravintola-alan ammattilainen Sami Rekola kommentoi.

Kauppakeskusympäristö on hänen mukaansa loistava fast casual -tyyliä edustavalle toimijalle.

Miehet ovat seuranneet työnsä kautta kanan suosion kasvua ja siipiravintoloiden suosiota jo pitkään, Rekola HK Scanilla kehityspäällikkönä ja Mollberg Atrialla fast food -konseptin kehittäjänä. Nykyiset siipiravintoloissa ei Rekolan mukaan ole mitään vikaa.

– Mutta premium-tasolle niitä ei ole vielä viety.

Rekolan ja Mollbergin tavoitteena on muuttaa kanamarkkinaa ja siipien syömistä.

– Luomme uuteen uskoon nopean ja laadukkaan syömisen ympäristön. Nyt on siipien vuoro.

Se onnistuu Rekolan mukaan kotimaisilla, vastuullisesti tuotetuilla raaka-aineilla, joihin on yhdistetty makuja ympäri maailmaa.

– Kanasta otamme parhaat palat: siivet ja paistinpalat. Fileet jätämme muille.

Kastikkeet ja marinadit ovat omaa tuotantoa.

Toinen trendi on prepare slow – cook fast eli esivalmistele pitkään, kypsennä nopeasti. Sitä trendiä noudattelee myös Pretty Boy Wingery.

– Yleensä kanan esivalmisteluun ja valmistamiseen menee muutama minuutti. Me käytämme siihen kaksi päivää.

Hiiligrilli ja Suomessa uusi painerasvakeitin varmistavat hänen mukaansa lopputuloksen.

Vegaaneille ja kasvisruokavaliota noudattaville asiakkaille löytyy Rekolan mukaan omat, no chicken eli kanattomat annoksensa.

Vauhtia alkuun haettiin katuruokavaunulla. Konseptia ja menekkiä testattiin helsinkiläisillä Töölöntorilla. Menu on Ison Omenan ravintolassa laajempi kuin Töölöntorilla.

– Konstailematonta ja huolella tehtyä ruokaa. Hyvin perinteisillä valmistustavoilla, hän tiivistää.

Tässä tapauksessa se tarkoittaa: luuttomia siipiä, gyroksia, japanilaistyylisiä sandwicheja ja sandoja eli japanilaisia kanasandwicheja.

Mollberg iloitsee tiimistä, jonka he ovat saaneet ympärilleen. Hän puhuu jo Pretty Boy -kulttuurista, minkä hän arvioi olevan tärkeä työväline.

Rekola kertoo, että myöhemmin heillä on tavoitteena avata uusia ravintoloita enemmänkin. Paikat ja ajankohdat jäävät vielä kertomatta.

Järvenpäässä nykyisin asuva Sami Rekola on asunut kymmenen vuotta Espoossa muun muassa Leppävaarassa, Perkkaalla ja Matinkylässä. Hän kävi 90-luvulla Espoon hotelli- ja ravintolaoppilaitoksen.

Rekola on tunnettu ravintola-alan ammattilainen. Hän ollut Suomen maajoukkueen johtajana maailman arvostetuimmassa ruoka-alan kilpailussa Bocuse d'Orissa. Rekola on tuomaroinut useita ruokakilpailuja ja ollut Suomen kokkimaajoukkueen jäsen. Osa tunnistaa hänet ehkä ruokakirjoja ja Kauppalehti Option ruokapalstasta, jota hän on tehnyt ruokatoimittaja Mikko Takalan kanssa. He antoivat ohjeita ruokien valmistamiseen puolessa tunnissa.

Mikko Mollberg on erikoistunut tunnettuihin ketjuravintoloihin. Hän on toiminut Naughty BRGRin toimitusjohtajana ja Burger Kingin lanseeraajana Suomessa. Hän perusti myös Waynes Coffeen Suomeen.

Juttua muokattu 16.7. kello 8.30. Menu on Ison Omenan ravintolassa laajempi kuin Töölöntorilla, ei suppeampi, kuten aluksi kerrottiin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut