Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bileristeilyllä olleen miehen väitetään lyöneen naisia kasvoihin Helsingissä, heitettiin ulos kesken matkan – Salla, 28: "Hyökkäsi kymmenen naisen kimppuun"

Viime lauantaina Kauppatorilta lähteneellä Hitmix-bileristeilyllä sattui välikohtaus, jonka päätteeksi yksi matkustajista jouduttiin poistamaan Hietalahden sataman kohdalla.

Risteilyllä mukana ollut helsinkiläinen Salla Lammassaari, 28, kertoo, että mies hyökkäsi kymmenhenkisen naisporukan kimppuun lyöden ainakin kahta nyrkillä kasvoihin.

– Olimme juhlimassa ystävän 30-vuotissyntymäpäiviä. Luoksemme tuli isokokoinen mies, joka sanoi jättävänsä tuopin pöytäämme wc:ssä käynnin ajaksi. Tällä välin tuoppi kaatui, ja palattuaan hän kiskaisi synttärisankarin juoman itselleen. Siitä alkoi kahakointi. Mies herpaantui ja löi nyrkillä ystävääni naamaan. Yritin poistua tilanteesta, ja sain iskun kasvoihini, Lammassaari kuvaili tapahtumia Helsingin Uutisille.

Lammassaaren mukaan tilanne kesti hyvin kauan ennen kuin naiset pääsivät hakemaan apua baaritiskiltä. Lammassaari sanoo, ettei paikalle saapunut järjestyksenvalvoja ottanut tilannetta tarpeeksi vakavasti, vaikka hänelle näytettiin pahoinpitelyn jälkiä.

– Järjestyksenvalvonta risteilyllä oli todella riittämätöntä, hän sanoo.

Naiset olisivat halunneet, että järjestyksenvalvoja olisi pitänyt miestä kiinni ja ottanut yhteyttä poliisiin.

Risteilyjä järjestävän Sunlines-yhtiön toimitusjohtaja ja laivan kapteenina lauantaina toiminu t Janne Vainio vahvistaa miehen poistamisen, mutta väitetystä lyömisestä hänellä ei ole todisteita.

Vainio sanoo, ettei kukaan laivan henkilökunnasta nähnyt tilannetta. Naisissa ei näkynyt hänen mukaansa pahoinpitelyyn viittaavia jälkiä.

– Meillä ei ollut sellaista näyttöä, että olisimme voineet käyttää kiinnipito-oikeutta. Mies kiisti lyömisasian. Meidän silmien alla mies käyttäytyi hyvin. Se oli sana sanaa vastaan -tilanne. Päätimme, ettei muuta tapahtuisi, niin poistimme miehen välittömästi laivasta. Se tapahtui äärimmäisen nopeasti, viidessä minuutissa. Vähän siinä piti voimaa käyttää. Päätös oli mielestäni oikea. En usko, että poliisi olisi tullut lauantai-iltana tässä tapauksessa paikalle kovinkaan nopeasti, Vainio kertoo.

Naisten vaatimuksesa järjestyksenvalvoja yritti selvittää miehen henkilöllisyyttä.

– Mies ei suostunut sitä kertomaan ja väitti ettei hänellä ole henkilökorttia. Järjestyksenvalvoja ei voi siihen pakottaa. Ehdotimme naisille, että he tekisivät rikosilmoituksen, Vainio sanoo.

Välikohtaus sattui laivan alakannella kohdassa, jossa ei ole Vainion mukaan valvontakameraa. Salla Lammassaaren mukaan osa laivan muista matkustajista näki tapauksen ja he pystyivät osoittamaan väitetyn tekijän.

Laiva palasi Kauppatorille neljän tunnin risteilyn jälkeen kello 22. Laivasta ulos heitetty mies oli laivaa vastassa, koska hänen tavaransa olivat jääneet laivan narikkaan.

Lammassaari sanoo, että osa porukasta lähti juoksemaan miehen perään, ja hätäkeskukseen soiton jälkeen poliisi otti miehen kiinni Rautatientorilla.

Poliisi vahvistaa, että kuvaukseen sopivasta tilanteesta on tehty tällä viikolla rikosilmoitus.

Janne Vainio sanoo, että risteily sujui muuten normaalisti, ja ihmisillä oli hänen mukaansa hauskaa. Risteilyllä oli 143 matkustajaa ja kahdeksan henkilökunnan jäsentä, joista kahdella oli järjestyksenvalvojan luvat.

– Tämä oli ensimmäinen kerta tänä kesänä, kun matkustaja joudutaan poistamaan laivasta kesken risteilyn. Tavallisesti niitä on kerran pari kesässä ja ne liittyvät yleensä siihen, että joku on liian päihtynyt. Hakkaamistilanteita ei ole oikeastaan ollut.