Espoolaiset voivat nyt aikaistaa toista rokotusta – aikoja tarjolla rajallinen määrä

Kuvituskuva. Arkisto/Anneli Tuominen-Halomo

Espoolaiset voivat halutessaan aikaistaa koronan tehosterokotusta, tiedottaa Espoon kaupunki.

Tehosterokotuksen eli toisen rokotuksen voi varata aikaisintaan 8 viikon päähän ja viimeistään 12 viikon ja 5 päivän päähän ensimmäisestä rokotuksesta.

Espoossa on kaupungin mukaan erittäin paljon tehosterokotteen saajia ja aikoja rokotteen ajankohdan muuttamiseen on tarjolla rajallinen määrä.

Helpoiten tehosterokotuksen ajankohdan voi muuttaa sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Espoon kaupunki suosittaa kuitenkin, että tehosterokote otettaisiin mieluiten noin 12 viikon aikavälillä ensimmäisestä. Suositus perustuu siihen, että pidemmän rokotusvälin on osoitettu parantavan rokotuksen tehoa ja suojan kestoa, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Maanantaista lähtien ensimmäisen koronarokotteen on voinut saada Espoossa ilman ajanvarausta Ison Omenan rokotuspisteessä.

Lue myös:

"Tartunnat leviävät nyt nuorten aikuisten keskuudessa" – koronan ilmaantuvuusluku noussut rajusti Espoossa

Rantakahvila, kultasepänliike, ulkoilusaari, risteilyalus – muun muassa näissä paikoissa Espoossa on voinut altistua koronalle

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut