Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maauimalaan jopa tunnin jonoja Espoossa – jonottajille tuotu penkkirivi, vältä iltapäivää, jos haluat suoraan sisään

Helteinen heinäkuu on näkynyt Leppävaaran maauimalassa pitkinä jonoina. Koronarajoitusten vuoksi maauimalaan on voitu ottaa sisään vain puolet normaalista kävijämäärästä.

Liikuntapaikkamestari Arto Järvinen kertoo, että jonoja on muodostunut etenkin iltapäivisin.

– Pahimmillaan jonotusaika on ollut jopa reilun tunnin. Ruuhkaisin aika on usein noin kello 15–17, mutta puolen päivän aikaankin jonoja on voinut olla. Loppuillasta sisään ei välttämättä ole enää ehtinyt. Sen sijaan aamuisin ja aamupäivisin on yleensä voinut kävellä suoraan sisään, Järvinen selvittää.

Jonoja on muodostunut etenkin aurinkoisina päivinä, joita tänä kesänä on riittänyt. Kuluvalla viikolla sää on ollut viileämpää, eikä jonojakaan ole näkynyt.

Ensi viikolla jonottamiseen kannattaa kuitenkin varautua, sillä tällä hetkellä säätiedotus ennustaa helteiden palaavan. Myös lähestyvä koulujen alku on Järvisen mukaan yleensä lisännyt kävijöitä.

– Silloin jonoja voi olla aamupäivisinkin. Sisäänpääsyyn kannattaa varata aikaa ja ottaa vesipullo mukaan, Järvinen vinkkaa.

Maauimalan sisäänkäynnin yhteyteen on tuotu myös noin 40 metrin pituinen penkkirivi, jotta sisäänpääsyä voi odottaa istuen.

Helsingissä Uimastadionin ja Kumpulan maauimalan maksimihenkilömäärien koskevat rajoitukset poistettiin toissa viikolla. Moni onkin ihmetellyt, miksi Espoossa maauimalan rajoitukset ovat edelleen voimassa.

– Syy on se, että nämä ovat erityyppisiä laitoksia. Uimastadionilla ei ole altaita sisällä ja ulkoaltaat ovat suurempia, Järvinen huomauttaa.

Leppävaarassa maauimalan asiakkaiden käytössä on ulkoaltaiden lisäksi sisällä sijaitseva hyppyallas. Muu osa Leppävaaran uimahallista on suljettu ja avataan maanantaina 9. elokuuta.

Myös uimahallien kiinniolo huoltojen vuoksi on herättänyt keskustelua ja moni on ihmetellyt, miksei huoltoja tehty koronasulkujen aikana. Uimahallit ovat kuitenkin olleet rajoitetusti avoinna helmikuusta lähtien.

Järvinen kertoo, että maauimalaan on tänä kesänä tehty useita uudistuksia. Kokonaan uutta on ulkokuntosali, jossa on normaalilaitteiden lisäksi omat laitteensa sekä senioreille sekä pyörätuolilla liikkuville.

Lisäksi keinonurmikenttiä on laajennettu, joten auringonotto- ja oleskelutilaa on nyt enemmän.

Monitoimialtaan edustalle on saatu kolme suihkua, ja altaan läheisyydessä on pyöröportti, josta maauimalaan kirjautuneet pääsevät käymään esimerkiksi viereiseen Angry Birds -puistoon ja sen jälkeen takaisin maauimalaan.