Espoo muutti terveysasemia koskevaa ohjetta – Ylilääkäri myöntää, että vanha ohje oli kirjoitettu huonosti: "Kyllä meillä on ollut jonkin verran kiireettömiä aikoja"

Paarit odottavat potilasta Leppävaaran terveysasemalla. Päivi Tuovinen / arkisto

Janne Koivisto

Espoon kaupungin terveysasemilla on sittenkin kiireettömiä aikoja myös kesällä.

Espoon kaupungin verkkosivuilla kerrottiin aiemmin tällä viikolla, että terveysasemat palvelevat kesän aikana 15.8. saakka ainoastaan kiireellisissä asioissa.

– Pyydämme, että otat yhteyttä kiireettömässä asiassa syyskuussa, verkkosivuilla kirjoitettiin.

Kun HS Espoo uutisoi asiasta 20.7.2021 , kaupunki muutti ohjetta. Uusi ohje kuuluu seuraavasti:

– Koronatilanteesta johtuen terveysasemilla on ylläpidettävänä kesän aikana tehtäviä, jotka vievät henkilöstöresursseja normaalista toiminnastamme. Tämän vuoksi joudumme priorisoimaan kiireellistä päivystyksellistä hoitoa. Aikoja kiireettömään ei-akuuttiin asiointiin on saatavilla tästä johtuen vähän. Kiitämme ymmärryksestänne.

Espoon kaupungin johtava ylilääkäri Roope Leppänen kertoo, että Espoo ei ole muuttanut toimintatapojaan vaan kyseessä oli vain huonosti kirjoitettu ohje.

– Kysymyksessä on vain nettiin huonosti kirjoitettu ohje. Kyllä meillä on ollut jonkin verran kiireettömiä aikoja. On toivottu, että asiakkaat miettisivät hoidon tarpeen kiireellisyyttä, Leppänen sanoo.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin ei kommentoi Espoon menettelyn lainmukaisuutta.

– Ilmoitan, etten kommentoi asiaa, joka saattaa tulla tutkittavakseni, hän vastaa Länsiväylän haastattelupyyntöön.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut