Mukana jo yli 100 tapahtumaa – ilmoittautuminen Espoo-päivään on auki vielä muutaman päivän

Anneli Tuominen-Halomo

Espoo-päivässä on mukana jo yli 100 tapahtumaa, vaikka koronan varjo leijuu edelleen kaiken tekemisen yllä. Perinteinen Espoo-päivä järjestetään jälleen elokuun viimeisenä lauantaina eli 28. elokuuta.

Espoolaisten yhteiseen tapahtumapäivään on vielä muutama päivä aikaa ilmoittautua, sillä ohjelmansa voi ilmoittaa mukaan vielä heinäkuun loppuun asti osoitteessa espoopäivä.fi.

Tapahtumia on tuttuun tapaan eri puolilla kaupunkia ja mukavaa tekemistä on erityisesti puistoissa ja muissa ulkotiloissa.

– Ihmiset ovat koronavuoden jälkeen innokkaasti järjestämässä tapahtumia. Kaikenlaiset tapahtumat ovat edelleen tervetulleita mukaan. Mitä enemmän tapahtumia on, sen parempi, tapahtumakoordinaattori Elina Tamminen toteaa.

Tapahtumien joukosta löytyy muun muassa Roller skate disko ja yhteisötaideteoksen rakentaminen Keran halleilla. Espoon jääurheiluseurat järjestävät yhteisvoimin uuteen Matinkylän jääurheilukeskukseen Espoo goes on ice -tapahtuman ja Järvenperässä Träskändan puistoalueella vietetään puistokarnevaalia aamupäivästä pitkälle pimenevään iltaan.

Sellosali muuttuu elokuun viimeisen viikonlopun ajaksi Hollywoodlandiksi, jonka sisällä katsoja voi seurata hahmoja pyrkimässä menestykseen elokuvamaailman karussa feikkitodellisuudessa. Esityksiin otetaan rajattu määrä katsojia, ja ennakkoilmoittautuminen avataan elokuun alkupuolella.

Tämän vuoden Espoo-päivän teemana on kiertotalous, ja tapahtumien järjestäjät ovat tarttuneet tähän innokkaasti. Päivän aikana järjestetään kierrätysmateriaaleja hyödyntäviä työpajoja, kirpputoreja ja ekologisten liikennevälineiden kokeilua.

Jos ihmisten pariin lähteminen hirvittää, tarjolla on myös digitaalisia tapahtumia Urban Espoossa.

Tänä vuonna Espoo-päivälle osuu kansallinen siivouspäivä, jolloin myös kaupunki täyttyy yli sadan tapahtuman lisäksi ympäri Espoota järjestävistä pihakirppiksistä.

Espoo-päivän tiimi seuraa tarkasti koronatilanteen kehittymistä.

– Reagoimme tarvittaessa tilanteeseen kaupungin ja koronanyrkin ohjeiden pohjalta, tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö Lea Rintala sanoo.

– Tänä vuonnahan ohjelmassa ei ole megaisoja tapahtumia, ja paljon tapahtumia järjestetään ulkotiloissa.

Rintala muistuttaa, että viime vuoden elokuussa koronatilanne oli rauhallisempi, mutta ohjeistukset tiukemmat.

– Nyt tilannetta helpottaa se, että elokuun lopussa isolla osalla yli kolmekymppisistä on jo tuplarokotus, Rintala sanoo.

Kaikki Espoo-päivän tapahtumat ovat pääsymaksuttomia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut