Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aluehallintovirasto aikoo laajentaa kokoontumisrajoitukset koko Hus-alueelle – Tätä se tarkoittaa

Aluehallintovirasto (avi) valmistelee päätöstä, jolla koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueelle tulisi voimaan kokoontumisrajoituksia. Päätös on tulossa todennäköisesti huomenna. Sen on ajateltu olevan voimassa 5.–26. elokuuta.

Tällä hetkellä kokoontumisrajoituksia on alueella vain Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa.

Tulevia lisärajoituksia avi perustelee epidemiatilanteen heikentymisellä. Koko sairaanhoitopiirin alue on ollut 22. heinäkuuta lähtien kiihtymisvaiheessa.

Päätös kiihtymisvaiheen kokoontumisrajoituksista on avin mukaan sosiaali- ja terveysministeriön uusimman ohjeistuksen mukainen.

Uudessa päätöksessä kokoontumisten osallistujamäärää ei rajoiteta sen enempää sisällä kuin ulkonakaan.

Sisätiloissa yli kymmenen hengen kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla pitää kuitenkin olla mahdollisuus välttää lähikontaktit eli säilyttää turvaväli. Lähikontakteilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan.

Ulkotilaisuuksissa lähikontaktien välttämisen pitää olla mahdollista yli 50 hengen kokoontumisissa, mutta tietynmittaisia turvavälejä ei enää vaadita.

Yli 10 hengen sisätilaisuuksissa ja yli 50 hengen ulkotilaisuuksissa on lisäksi noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toukokuussa julkaisemaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Myös on noudatettava lain yleisiä hygieniavaatimuksia, kuten tarjottava asiakkaille mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja järjestettävä oleskelu niin väljästi kuin mahdollista.

Länsi-Uusimaa siirtyi kiihtymisvaiheeseen – kokoontumisrajoitukset halutaan laajentaa koko Uudenmaan alueelle, yksityistilaisuuksiin tuli vahva suositus

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Espoossa ja pääkaupunkiseudulla elokuulle – tässä rajoitusten sisältö tiivistetysti

Avi: Kokoontumisrajoituksia tullaan jatkamaan elokuulle – tätä se käytännössä tarkoittaa