Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi huolissaan erityisesti nuorten liikennekäyttäytymisestä: liikenneturvallisuuden vaarantamisissa 25 prosentin kasvu, vaikka liikennettä vähemmän

Liikenneturvallisuuden vaarantamiset lisääntyivät Suomen teillä alkuvuonna neljänneksellä (25 prosenttia), tiedottaa Poliisihallitus.

Kaikkiaan liikennerikokset lisääntyivät viime vuoden tammi-kesäkuuhun verrattuna noin 8 prosenttia, vaikka tiet ovat koronatilanteen vuoksi olleet edelleen normaalia hiljaisemmat.

Liikenneturvallisuuden vaarantamisten lisäksi liikennepoliiseja ovat työllistäneet muun muassa nopeusvalvonta, cruising-ja mopomiittien valvonta sekä mopo- ja moottoripyöräliikenne.

– Poliisi on pystynyt lisäämään jonkin verran liikennevalvontaan ja erityisesti raskaan liikenteen valvontaan kohdennettua työaikaa. Liikennerikollisuus on piilorikollisuutta, mitä enemmän valvotaan, sen enemmän rikoksia tilastoituu. Liikenneturvallisuuden kannalta on hyvä, että olemme pystyneet paljastamaan vakavia liikennerikoksia entistä enemmän, sanoo tiedotteessa poliisijohtaja Sanna Heikinheimo Poliisihallituksesta.