Onko trendituotteesta oikeasti hyötyä? Teekkarit testasivat suomalaisvalmistajan fitnesskellon ja löysivät siitä paljon hyvää: "Ei haittaa, vaikka tulokset eivät olisikaan tismalleen oikeita"

Teekkarit testaavat: Polarin fitnesskellosta löytyi testissä paljon hyvää mutta myös yksi iso puute.

Jäynänimillään esiintyvät Eliel Spandeks, Hermo Maksimus ja Justiina Kepponen testasivat tällä kertaa Polarin fitnesskelloa. Päivi Tuovinen

Janne Koivisto

Entistä useampi kantaa ranteessaan urheilukelloa, joka mittaa sykettä, askeleita ja unta.

Kannustaako urheilukello oikeasti liikkumaan ja saako siitä hyödyllistä tietoa, vai jääkö se alkuinnostuksen jälkeen pölyttymään piironginlaatikkoon?

On aika ottaa siitä selvää.

Teekkarit testasivat tällä kertaa Länsiväylälle Polar Unite -merkkisiä fitnesskelloja.

Testi on osa juttusarjaa, jossa Jäynäkilpailua järjestävät opiskelijat testaavat Länsiväylässä tuotteita ja palveluita.

Lahjomattomat testaajat esiintyvät jutuissa jäynänimillään.

Hermo Maksimus kertoo, että kello oli aluksi supervaikea kiinnittää ranteeseen. Alkuhankaluuden jälkeen kello teki kuitenkin testaajiin hyvän vaikutuksen.

– Minusta tuo on kellona ihan hyvän pään tuote, kun vertaa vastaaviin tuotteisiin. On todella hyvä ominaisuuksiltaan ja todella hyvännäköinen ja tukeva, Eliel Spandeks kiittelee.

Hermo Maksimus kertoo olevansa samoilla linjoilla. Hän olisi kuitenkin toivonut gps- eli satelliittipaikannusta.

– Kaipasin sitä, että lenkille ei tarvitsisi ottaa kännykkää mukaan, jos haluan mitata, kuinka pitkän reitin olen kulkenut.

Testaajat kiittelevät sitä, että kello osaa vetää ohjatun hengitysharjoituksen, suosittelee sopivaa liikuntaa ja tarkkailee myös käyttäjän palautumista.

– Itse tykkäsin myös fitnesstestistä. Siinä piti vain makoilla paikoillaan niin rauhassa kuin pystyi. Sitten se mittasi jotenkin maksimihapenottokyvyn, Eliel Spandeks kertoo.

Fitnesskello vetää ohjatun hengitysharjoituksen, suosittelee sopivaa liikuntaa ja tarkkailee kantajansa palautumista. Siitä näkee myös kellonajan. Päivi Tuovinen

Eliel Spandeks tuntee urheilukellojen tekniikkaa koulutyön kautta.

– Tiedän, että tuo teknologia on altis mittausvirheille erityisesti eri ihmisten välillä, mutta omasta kokemuksestani kello osasi suuressa kaavassa arvioida hyvin sitä, miten rasittavaa liikunta oli. Silloin ei haittaa vaikka tulokset eivät olisikaan tismalleen oikeita.

Spandeksin mielestä Polar Unite sopii päivittäiseen käyttöön tavalliselle liikkujalle.

– Jos on aktiiviurheilija ja kiinnostunut nimenomaan yksittäisistä urheilusuorituksista päivittäisten askelten tai aktiivisuuden sijaan, suosittelisin sykevyötä.

Testaajien mielestä urheilukello antaa hyödyllistä tietoa ja kannustaa liikkumaan.

Hermo Maksimus vilkaisee rannettaan.

– Kyllä tämä motivoi ainakin itseäni, että nyt pitää lähteä tekemään jotakin, kun tänäänkin aktiivisuus on ollut vasta 32 prosenttia.

Eliel Spandeksin mielestä ostajan kannattaa miettiä ennen ostamista, miten kello vaikuttaa itseen.

– Onko hyvä asia, että se käskee nousemaan ylös ja lähtemään liikkeelle, vai ärsyttääkö se vain?

Ylituomari pohtii, parantaako kello oman kehon tuntemusta vai heikentääkö päinvastoin sitä.

– Tulee mieleen sanonta ”hyvä renki mutta huono isäntä”. Kello on varmasti hyödyllinen fiksusti käytettynä.

Lue lisää: Kuusi teekkaria ja kolme viikkoa skuuttien päällä – näin kävi kun Hermo Maksimus, Eliel Spandeks ja kumppanit laittoivat laudat testiin

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut