"Koronatodistus olisi keino avata yhteiskuntaa vastuullisesti ja nopeasti" – espoolainen lääkärikansanedustaja Mia Laiho kiirehtii koronapassin käyttöönottoa

Mia Laiho (kok.) on kokoomuksen kansanedustaja Espoosta. Päivi Tuovinen / arkisto

Janne Koivisto

Kokoomuksen espoolainen kansanedustaja Mia Laiho kertoo jättäneensä kirjallisen kysymyksen koronapassin käyttöönotosta Suomessa.

Koronapassi eli koronatodistus sisältäisi tiedot otetuista rokoteannoksista, sairastetusta koronasta tai negatiivisesta testituloksesta.

Passi olisi Laihon mukaan tärkeä työväline niin yhteiskunnan rattaiden pyörimisen kuin ihmisten perusoikeuksien toteutumisen varmistamiseksi.

– Koronatodistus avaisi tapahtumat rokotetuille, koronan sairastaneille mutta myös tuoreen koronatestin ottaneille. Koronatodistus olisi keino avata yhteiskuntaa vastuullisesti ja nopeasti, Laiho sanoo tiedotteessa.

Laiho on ammatiltaan lääkäri. Hän toimii eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtajana.

Hän huomauttaa, että monissa muissa maissa kulttuuri-, tapahtuma-, liikunta- ja ravintola-alaa on päästy avaamaan koronaturvallisesti hyödyntäen rokotetodistusta ja testauksia.

– Passi on saatu jo useissa muissa maissa käyttöön, ja myös kansalaiset odottavat koronapassia. Hallitus on kuitenkin ilmeisesti haudannut asian valmistelun, Laiho ihmettelee.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut