Espoon koronatartuntojen määrä jatkaa kasvuaan – nyt sairastuvat parikymppiset

Koronaan sairastuvat nyt etenkin nuoret aikuiset. Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Yhteensä 10 214 espoolaista on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin. Tapaukset ovat laboratoriovarmistettuja. Eiliseen eli keskiviikkoon verrattuna tapausten määrä on noussut 57:llä. Maanantaina uusia tartuntoja todettiin 25 ja tiistaina 82.

– Viikon takaiseen verrattuna tartuntoja on tullut lisää 228, vanhusten palvelujen johtaja Minna Hoffström kertoo.

– Valitettavasti ilmaantuvuusluku nousee edelleen ja se on nyt 179,5.

Viikon alussa ilmaantuvuusluku oli nyt 159,5. Ilmaantuvuusluvulla tarkoitetaan koronatautitapausten määrää 100 000 asukasta kohti 14 vuorokauden aikana.

Hoffströmin mukaan monet tartunnat ovat peräisin yksityistilaisuuksista. Tartunnan saajista nousee esiin etenkin 20–29 -vuotiaiden ryhmä.

Rokotukset etenevät hyvin. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 64,2 prosenttia espoolaisista. Kaksi rokoteannosta on ehditty antaa 26,6 prosentille asukkaista.

– Ison Omenan rokotuspiste palvelee ensimmäisen rokoteannoksen ottajia ilman ajanvarausta, Hoffström muistuttaa.

Koronalinjalla on edelleen ruuhkaa, koska ihmiset haluavat siirtää rokotuksensa ajankohtaa. Kyselyitä tulee myös koronatodistuksesta, koska vieläkään kaikki tiedot eivät ole päivittyneet Omakantaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut