Vihreiden Saara Hyrkkö kritisoi kokoomuksen sosiaaliturva-avausta: "Teki näkyväksi puolueen valmiuden kiristää maahanmuuttopolitiikkaa tarvittaessa myös ihmisten yhdenvertaisen kohtelun kustannuksella"

Vihreiden espoolainen kansanedustaja Saara Hyrkkö kommentoi kokoomuksen eduskuntaryhmän maahanmuuttoa ja kotoutumista käsittelevästä ohjelmasta syntynyttä keskustelua.

Eniten huomiota on saanut kokoomuksen ehdotus tarjota kantasuomalaisille ja maahanmuuttajille erilaista sosiaaliturvaa.

– Kokoomuksen avaus teki näkyväksi puolueen valmiuden kiristää maahanmuuttopolitiikkaa tarvittaessa myös ihmisten yhdenvertaisen kohtelun kustannuksella. On melko oireellista, että kokoomuksen ohjelmassa ei ilmeisesti tunnisteta lainkaan yhteiskunnassa ilmenevän syrjinnän ja rasismin merkitystä kotoutumisen epäonnistumisessa. Ennakkoluulot, syrjivät rakenteet ja rasistiset asenteet vaikuttavat yhä esimerkiksi ihmisten työllistymiseen, koulutusvalintoihin, hyvinvointiin ja kokemukseen suomalaisesta yhteiskunnasta, Hyrkkö sanoo tiedotteessa.

Hyrkkö muistuttaa, että maahanmuuttajissa on kyse moninaisesta joukosta ihmisiä ja kritisoi Suomessa vallitsee tapaa lokeroida ihmisiä heidän taustansa perusteella.

– Kotimaa, koulutus, kotiolot ja kokemukset Suomeen saapumisen taustalla vaihtelevat laidasta laitaan. Jokainen ihminen on kuitenkin yhtä lailla arvokas riippumatta siitä, onko tänne saapunut työn, opiskelun tai rakkauden perässä taikka paetakseen sotaa ja sortoa. Vihreiden maahanmuuttopolitiikassa ihmisiä ei jaeta meihin ja muihin, Hyrkkö sanoo.

Lue lisää: Kokoomuksen kotoutuslinjauksista nousi kohu – näin espoolainen kansanedustaja oikoo paheksuntaa nostanutta sanamuotoa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut