Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oikaisu: THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek tarkentaa lausumaansa – verenhyytymistapauksia ei ole havaittu MRNA-rokotteiden jälkeen samassa määrin

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Hanna Nohynek totesi Länsiväylän haastattelussa 13.7.2021, että MRNA-rokotteiden jälkeen ei ole tiettävästi esiintynyt samanlaisia verenhyytymistapauksia kuin adenovirusvektorirokotteiden jälkeen.

Nohynekin tarkoituksena oli kuitenkin sanoa, että verenhyytymishäiriötapauksia ei ole havaittu MRNA-rokotteiden jälkeen samassa määrin.

Euroopan lääkevirasto kertoi huhtikuussa, että koronarokotteiden jälkeen on raportoitu yli 300 harvinaista verenhyytymishäiriötapausta. Tapauksista 287 liittyy Astra Zenecaan ja 25 Pfizeriin.

Hanna Nohynekin mukaan MRNA-rokotteiden, kuten Pfizerin, yhteydessä esiintyneet tapaukset ovat niin harvinaisia, että suhteutettuna annettujen rokoteannosten määriin niiden ilmaantuvuus ei juurikaan eroa niin sanotusta taustailmaantuvuudesta. Taustailmaantuvuudella viitataan siihen, kuinka paljon tapauksia esiintyy väestössä normaalisti.