Timo Soini USU:lle: naispuheenjohtaja olisi perussuomalaisille riski – Puheenjohtajakisa "huonoa kesäteatteria"

Timo Soini. Pekka Ruissalo

Perussuomalaisten entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Timo Soini arvioi Uutissuomalaiselle, että naispuheenjohtajan valinta olisi puolueelta iso riski.

– Osa persumiehistä ajattelee varmasti, että ei tästä taida tulla mitään. On ihan selvää, että kokoomus hyötyy tästä asetelmasta, kun Petteri Orpo on siellä puheenjohtajana. Ei näitä sukupuolen perusteella äänestäviä paljon ole, mutta pienikin joukko riittää varmistamaan (kokoomuksen) voiton, Soini sanoo Uutissuomalaisen haastattelussa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtajaa Riikka Purraa pidetään puolueen puheenjohtajakisan ennakkosuosikkina. Soini sanoo olevansa varma Purran voitosta ja pitää puheenjohtajakisaa ”huonona kesäteatterina”.

Soini moittii haastattelussa ankarasti seuraajaansa, perussuomalaisten väistyvää puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa. Soinin mukaan Halla-ahon kantti petti, kun pääministerin paikka tai ainakin hallituspaikka alkoi siintää horisontissa.

– Heti, kun jätkä sai karttakepistä ensimmäisen kerran vähän näpeilleen, niin kapina loppui siihen paikkaan. Nyt hän menee nurkkaan viisastelemaan ja ampumaan pillillä palleroita. Hän ei ilmiselvästikään kestänyt puheenjohtajan painetta.

Soinin mielestä perussuomalaisten linja on ”radikaalisti huonompi” kuin kesällä 2017, jolloin keskusta ja kokoomus näyttivät Halla-aholle ovea.

– Puolue on nyt huomattavasti enemmän äärioikealla, Soini sanoo ja viittaa muun muassa perussuomalaisten liittoutumiseen äärioikeistolaisten puolueiden kanssa Euroopassa.

Soini ei ota haastattelussa suoraan kantaa omaan jatkoonsa politiikassa. Hän kuitenkin antaa ymmärtää, että ehdokkuus seuraavissa presidentinvaaleissa voisi olla mahdollinen.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut