Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona ja useat tartunnat vaikeuttavat toimintaa Upinniemessä – juhlallisesta valasta pidetään kuitenkin kiinni

Korona on tuonut varuskuntien toimintaan monia muutoksia, joille ei näy ainakaan vielä loppua. Valatilaisuus järjestetään kuitenkin yhtä juhlavasti kuin ennenkin.

Upinniemessä vietetään perjantaina 6. elokuuta sotilasvala- ja sotilasvakuutuspäivää korona-ajan poikkeusjärjestelyin. Tilaisuuteen osallistuu noin 1 000 alokasta.

Alokkaiden läheisiä tai muita vieraita ei tule paikalle, mutta tilaisuus on muuten yhtä juhlallinen kuin aina ennenkin, Rannikkoprikaatista kerrotaan.

Kaikki Rannikkoprikaatin alokkaat lomautetaan porrastetusti lauantain 7. elokuuta, mikä todennäköisesti aiheuttaa ruuhkaa Upinniementiellä ja 51:n liittymässä. Lisäliikennettä on kello 11–15.

Varuskunnissa ovat poikkeusjärjestelyt jatkuneet jo pitkälti yli vuoden. Varusmiehiä on jaettu kolmeen ryhmään, jotka eivät tapaa toisiaan. Palveluksessa ollaan neljä viikkoa ja lomalla kaksi.

Rannikkoprikaatissa on heinäkuun aikana ollut lukuisia koronatartuntoja, ja niistä suurin osa on ollut juuri palveluksensa aloittaneilla varusmiehillä.

Viime perjantaina Rannikkoprikaati kertoi, että koronaan sairastuneita varusmiehiä oli yhteensä 23, joista neljä oli Turun Pansiossa ja 19 kotona.

Viikkoa aiemmin sen hetkinen tartuntaluku Rannikkoprikaatissa oli 32.

Puolustusvoimat on tarjonnut heinäkuussa kaikille varusmiespalveluksessa oleville koronarokotteen.