Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsiväylän lukijat ovat puhuneet: Tässä on Espoon paras uimaranta – löi laudalta jopa Haukilahden ja Matinkylän upeat hiekkarannat ja vasta uusitun Westendin

Länsiväylän lukijat ovat valinneet Espoon parhaaksi uimarannaksi Oittaan. Oittaa sai Länsiväylän järjestämässä äänestyksessä 29 ääntä.

Toiselle sijalle tuli Haukilahti/Mellsten 26 äänellä. Kolmannen sijan jakavat Matinkylän ja Westendin uimarannat, jotka saivat molemmat 24 ääntä.

Aänestys järjestettiin 21.–28.7. Länsiväylän verkkosivuilla.

Yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken arvottiin Polar Unite -fitnesskello. Sen voitti Noora Olkinuora. Hänelle on ilmoitettu voitosta.

Oittaan uimarannan hieno hiekka loistaa keskipäivän auringossa. Aivan kuin se tietäisi, että se on paras, vaalivoittaja, rantojen ranta, Espoon Ipanema.

Tykkään siitä, että tässä on rajattu alue, etteivät lapset pääse vahingossakaan liian syvälle.

Heidi Burtsoff on tuonut Sinan, 10, ja Väinön,7, Oittaan uimarannalle Helsingin Malminkartanosta asti.

– Kun olen yksinään liikkeellä lasten kanssa, tykkään siitä, että tässä on rajattu alue, etteivät lapset pääse vahingossakaan liian syvälle. Se oli ensisijainen syy tulla tänne tänään, Burtsoff kertoo.

Hän kertoo pitävänsä rannasta muutenkin. Kiitosta saa hyvä hiekkapohja, loiva ranta ja iso koko.

– On paljon kivoja uimarantoja, jotka ovat todella pieniä ja täyttyvät äkkiä. Tänne mahtuu paljonkin porukkaa.

Burtsoff kiittelee myös Angry birds -leikkipuistoa, jonka ansiosta rannalla on lapsille muutakin tekemistä kuin uiminen.

– Sitten vieressä on tuo ravintola-kahvila. Jos on pitkää päivää, sieltä saa syötävää, hän huomauttaa.

Iso koko, hieno hiekka, loiva ranta, hyvä laituri, uimavalvojat, Angry birds -leikkipuisto ja ravintola. Muiden rantojen on vaikea lyödä tätä yhdistelmää.