Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jos nautit veneilystä ja haluat löytää sen oikean, tämä Facebook-ryhmä on sinulle – Henrik von Wendtin ja hänen kaverinsa pohdinnasta on kasvanut jo 4 000 jäsenen yhteisö: "Huhujen mukaan hääkellotkin ovat kilkattaneet yhden kerran"

Some: Henrik ”Henkka” von Wendt perusti vuosi sitten Facebookiin Sinkkuveneilijät-ryhmän. Nyt jo 4 000 jäsentä etsii ryhmässä veneilyseuraa.

Facebookissa toimivalla Sinkkuveneilijät-ryhmällä on positiivinen ongelma: ryhmä menettää jäseniä sitä mukaa kuin jäsenet pariutuvat.

– Mitään tarkkaa tietoa ryhmän kautta pariutumisesta ei ole, koska monet vain poistuvat takavasemmalle, mutta seinällä on ollut muutama kymmentä rakastumis- ja poistumisilmoitusta ja huhujen mukaan hääkellotkin ovat kilkattaneet yhden kerran, ryhmän perustaja Henrik ”Henkka” von Wendt iloitsee.

Von Wendt perusti ryhmän vuosi sitten kesäkuussa.Vaikka osa jäsenistä purjehtii parisuhteen tai avioliiton satamaan, ryhmä on kasvanut nopeasti. Tänä kesänä jäsenmäärä on noussut reilusta 2 000:sta jo 4 000:een.

Ryhmä sai alkunsa, kun elämäntapapurjehtijaksi itseään kutsuva von Wendt pohti koulukaverinsa kanssa, miten yhdistää veneily, siihen liittyvä koulutus ja meriturvallisuus.

Sitten von Wendtille, joka on itsekin sinkku, tuli mieleen sinkkuus. Niin syntyi Sinkkuveneilijät-ryhmä.

Ryhmän tarkoituksena on, että veneelliset ja veneettömät sinkut saavat yhteyden toisiinsa ja pääsevät tutustumaan vesillä.

– Sinkkuveneilijät on hyväntuulinen Facebook-ryhmä, joka on tarkoitettu veneileville tai veneilystä kiinnostuneille sinkuille, von Wendt luonnehtii.

– Yksi tavoitteistamme on luoda tavallisille ihmisille mahdollisuus kokea saariston tai vesistöjen ainutlaatuisuus. Moni luulee, että veneily tai purjehdus on elitistinen ja vain rikkaiden harrastus, mutta se on mahdollista jokaiselle.

Ryhmään pääsyn ehtona on se, että on sinkku ja kiinnostunut veneilystä. Lisäksi julkisessa profiilissa pitää olla vähintään yksi tunnistettava kuva.

Ryhmässä kipparit ilmoittavat etsivänsä miehistön jäseniä eli gasteja ja gastit etsivänsä venettä.

– Veneettömät jäsenet pääsevät parhaiten reissulle olemalla aktiivisia ja näkyviä ryhmässä. Sivusta seuraajat jäävät helposti rannalle, von Wendt vinkkaa.

Ilmoituksessa kannattaa esitellä itsensä ja kertoa, milloin ja mistä pystyy lähtemään vesille ja minkälaiset veneilytaidot itsellä on.

– Ja pilkettä silmäkulmaan, kannustaa von Wendt.

– Jos veneellinen sinkku hakee veneelleen gastia, on hyvä kertoa, minkälainen reissu on tiedossa ja tarvitaanko jotain erityisosaamista. Ja veneen kuva tietysti kiinnostaa lähtijöitä.

Von Wendt kehottaa sopimaan ennen reissua pelisäännöistä sekä kulujen ja tehtävien jaosta. Silloin reissu sujuu mukavasti.