Karhusuon koululaiset pääsevät mukaan arkeologisille kaivauksille – "Ennakko-odotuksena on, että alueelta löytyy lisää kiviesineitä ja keramiikkaa"

Karhusuolta odotetaan löytyvän kiviesineitä ja keramiikkaa. Tämä kivikautinen kvartsi-iskos on löytynyt Leppävaarasta. Arkisto/Minna Airamaa

Anneli Tuominen-Halomo

Karhusuon koulun oppilaat pääsevät syksyllä, jos koronatilanne sallii, tutustumaan oman kotiseutunsa muinaisuuteen arkeologisilla kaivauksilla.

Kamu Espoon kaupunginmuseo toteuttaa syyskuussa Suomen Kulttuurirahaston tuella Mullankaivajat-hankkeen, joka vie Karhusuon koululaisia tutkimaan koulun lähellä sijaitsevaa kivikautista asuinpaikkaa. Alueella on ollut hiekkakuoppa ja sen käytön yhteydessä osa paikasta on mahdollisesti tuhoutunut.

– Haimme hankkeelle rahoitusta jo ennen koronaa. Viime vuonna korona esti projektin toteutumisen ja vieläkin hankkeen toteutuminen on epävarmaa, palveluyksikön päällikkö Marianne Långvik-Huomo kertoo.

Kenttätöissä ovat mukana arkeologit, intendentti Eetu Sorvali ja museolehtori Jenni Siltainsuu.

– Kaivauksilla on mukana oppilaita 1.–6. -luokilta. Kaivaukset on tarkoitus toteuttaa kulttuuriympäristöviikolla syyskuussa, Jenni Siltainsuu selvittää.

Projektiin kuuluu jokaiselle luokalle pidettävä oppitunti arkeologiasta ja kohteesta.

Karhusuolla on tehty arkeologisia kaivauksia jo 1990-luvulla.

– Silloin löydettiin nuorakeramiikkaa ja varhaiskampakeramiikkaa, Siltainsuu kertoo.

Vanhimmat löydöt ovat noin 7 000 vuoden ja varhaisimmat löydöt noin 5 000 vuoden takaa.

– Ennakko-odotuksena on, että alueelta löytyy lisää kiviesineitä ja keramiikkaa. Kaivausten lopuksi katsotaan, jääkö alueelle vielä tutkittavaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut