Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tagi on Pop -festivaali tuo Espooseen eturivin artisteja – Toimitusjohtaja lupaa, että festivaali järjestetään koronaturvallisesti: "Tapahtumalle on nyt varattu vajaan kahden hehtaarin kokoinen alue"

Tagi on Pop -festari järjestetään Tapiola Golfkeskuksen alueella jälleen vuoden tauon jälkeen.

– Festivaalin järjestelyissä mennään nyt ihan satasella, tapahtuman markkinoinnista vastaava Tapiola Golfin toimitusjohtaja Jari Hakkarainen sanoo.

– Uskomme, että pystymme järjestämään hyvän ja turvallisen tapahtuman. Seuraamme tietysti koronatilanteen kehittymistä tarkkaan.

Hakkaraisen mukaan tapahtuma on kiinnostanut kovasti ja lippujen myynti on sujunut jopa odotuksia paremmin. Liput pitää ostaa ennakkoon, sillä portilta niitä ei enää myydä. Lippu.fi myy lippuja tapahtumapäivänäkin.

– Tapiolan Golfkeskuksessa on käytettävissä iso festivaalialue, joten turvavälien pitäminen onnistuu. Tapahtumalle on nyt varattu vajaan kahden hehtaarin kokoinen alue, Hakkarainen kertoo.

Käsihygieniasta huolehtimista varten on rakennettu vesipisteitä ja varattu käsidesiä.

– Haluamme järjestää tapahtuman, koska haluamme, että artistitkin saavat särvintä, Hakkarainen perustelee.

Edellinen, vuonna 2019 järjestetty Tagi on Pop sai runsaasti kritiikkiä järjestelyistään, koska muun muassa anniskelupisteiden jonot olivat pitkiä. Järjestäjät eivät olleet osanneet varautua kunnolla yleisöryntäykseen. Valituksia tuli myös siitä, että äänentoisto ei toiminut kunnolla. Nyt järjestäjä on satsannut siihen, että kaikki sujuu jouhevasti.

– Stage tulee Vistan terassin alapuolelle. Äänentoistossa on varmistettu, että se on riittävän tehokas, vaikka paikalla olisi 10 000 kuulijaa, Hakkarainen vakuuttaa.

– Anniskelun järjestää nyt Fat Lizard, joka on kokenut tapahtuma-alan toimija. Yritys on ollut mukana muun muassa Flow-festivaalilla. Nyt on huolehdittu siitä, että tuotevalikoima on tällaiseen tapahtumaan sopiva eikä mikään lopu kesken, hän jatkaa.

Ruokatarjoilu on street food -tyyppistä. Myynnissä on muun muassa burgereita ja intialaista ruokaa. Ruokakojut tulevat varsinaisen festivaalialueen sisäänkäynnin liepeille Tapiola Golfin parkkipaikalle.

Kun kyseessä on ulkoilmafestari, sää voi olla millainen tahansa. Huonon sään varalta on tehty pelastussuunnitelma.

– Koska täällä liikutaan nurmialueella ja ritilärappusissa, kengät kannattaa valita sen mukaan, Jari Hakkarainen muistuttaa.

Järjestäjät seuraavat sääennusteita ja tarvittaessa lipun ostaneille lähetetään sähköpostitse ohjeet siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon.

Hakkaraisen kokemuksen mukaan monet festivaalikävijät tulevat lähialueilta kävellen tai polkupyörällä. Helsingin ja Kirkkonummen suunnista pääsee junalla Leppävaaraan, mistä pääsee bussikuljetuksella tapahtumapaikalle. Toinen vaihtoehto Helsingistä tulijoille on ajaa metrolla Tapiolaan, josta on myös bussikuljetus festivaalialueelle. Myös Lähitaksi on varautunut tapahtumaan.

Autoille on vain rajoitetusti pysäköintitilaa läheisen Brediksen liikekeskuksen pysäköintialueilla sekä lähiympäristössä.

Tapiolan Golfkeskuksen parkkitilat eivät ole tapahtuman aikana käytössä.