Pro Karhusaari vuokraa tilan Sinebrychoffin huvilan Hevosmiehen talosta – historialliseen taloon pääsee tutustumaan Espoo-päivänä

Pro Karhusaari -yhdistyksen unelma Sinebrychoffin kaupunkimaatilan uudesta käytöstä ottaa askeleita eteenpäin.

Yhdistys vuokraa Espoon Tilapalvelut-liikelaitokselta käyttöönsä Hevosmiehen talosta runsaan 100 neliön kokoisen tilan, jossa voidaan järjestää erilaisia työpajoja.

Lisäksi yhdistys vuokraa seminaarien järjestämistä varten Sinebryhoffin huvilan päärakennuksen juhlakerrosta.

Tila, jonka Pro Karhusaari saa käyttöönsä, on remontoitu 1980-luvulla, ja sen jälkeen se on ollut lähes koko ajan tyhjillään.

– Tila saatin käyttökuntoon lähes pelkällä siivouksella, Pro Karhusaari ry:n puheenjohtaja Ulla Kuusimäki iloitsee.

Pro Karhusaari ry:n Karhusaari kaikille -projektin aineettoman kulttuuriperinnön hanke lähtee liikkeelle Espoo-päivänä 28. elokuuta, kun Hevosmiehen talon ovet avautuvat ensimmäisen kerran espoolaisille. Silloin osa Karhusaaressa työskentelevistä taiteilijoista järjestää tiloissa taidenäyttelyn. Lisäksi kuullaan kuoron musiikkiesitys.

Espoo-päivänä julkistetaan myös Espoon kaupunginmuseon kanssa toteutettu Karhusaari-mobiilikävely, jonka avulla alueen historiaan voi tutustua itsenäisesti. Myöhemmin siihen liitetään tietoa alueen luontokohteista.

Pro Karhusaari haluaa luoda Karhusaaresta paikan, jossa vaalitaan muun muassa perinnetaitoja.

– Syyskuussa järjestämme seminaarin, jossa pohditaan, mitä aineeton kulttuuriperintö on. Samalla ideoidaan erilaisia työpajoja ja kartoitetaan espoolaisten toiveita. Suunnitteilla on jo hyötypuutarhaan ja perinnekasveihin liittyvä tapahtuma, Kuusimäki kertoo.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Espoon kaupungin kulttuurin tulosyksikön kanssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut