Vihreät esittää Henna Partasta Espoon kaupunginvaltuuston johtoon – Kunnallisjärjestön pätkäpuheenjohtajaksi Hanna Hukari

Espoon Vihreät esittää Henna Partasta kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi ja Tiina Eloa kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajaksi.

Espoon Vihreät päätti oman luottamuspaikkajakonsa uudelle valtuustokaudelle yleiskokouksessaan 5. elokuuta.

Virallisesti kaupungin luottamuspaikoista päätetään 30.8. järjestettävässä Espoon uuden kaupunginvaltuuston ensimmäisessä kokouksessa.

Arkkitehti Henna Partanen valittiin nyt kolmannelle kaudelleen Espoon kaupunginvaltuustoon. Tiina Elo on kansanedustaja ja neljännen kauden valtuutettu.

Vihreät on saamassa puolueiden välisessä paikkajaossa puheenjohtajuuden kahteen painavaan lautakuntaan, vihreät kertovat tiedotteessa.

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan puheenjohtajana olisi jatkamassa Saara Hyrkkö ja uuden ympäristö- ja rakennuslautakunnan puheenjohtajaksi esitetään Johanna Karimäkeä.

Kaupungin uusien kehitysohjelmien puheenjohtajuus vihreillä on kestävässä kehityksessä, jonka puheenjohtajaksi tulisi uutena valtuustoon noussut kestävän kehityksen erityisasiantuntija Meri Löyttyniemi.

Espoon kaupungin tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajaksi on puolestaan nousemassa opiskelija ja tietoturva-asiantuntija Leila Arstila. 22-vuotias Arstila on tulevan valtuustokauden toiseksi nuorin jäsen.

Myös vihreä valtuustoryhmä järjestäytyi yleiskokouksen jälkeen. Valtuustoryhmä valitsi puheenjohtajakseen Inka Hopsun ja varapuheenjohtajiksi Meri Löyttyniemen sekä Risto Nevanlinnan.

Hopsu on kansanedustaja ja hän johti Espoon Vihreää valtuustoryhmää myös vuosina 2013–2019.

Espoon Vihreät valitsi yleiskokouksessaan kunnallisjärjestölleen myös uuden puheenjohtajan, koska puheenjohtaja Antti Brunni ilmoitti heinäkuun alussa luopuvansa tehtävästä ja aloittavansa väitöskirjan työstämisen.

Espoon Vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi valittiin sosiaalialan ammattilainen ja aiemmin varapuheenjohtajana toiminut Hanna Hukari. Varapuheenjohtajaksi valittiin IT-alan yrittäjä Allan Halme.

Hukari toimii kunnallisjärjestön puheenjohtajana Brunnin kauden eli kuluvan vuoden loppuun. Puheenjohtaja kaudelle 2022–2023 valitaan loppuvuodesta.

Varapuheenjohtaja Halmeen sekä hallituksen jäsenen Korkeaojan kaudet ovat vuoden 2022 loppuun.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut