Viikonloppu toi Espooseen viitisenkymmentä uutta tartuntaa päivässä – "Mietimme tarvitaanko lisärajoitustoimia"

Koronatartunnat ovat edelleen kasvussa Espoossa. Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo
Katja Riihola

Katja Riihola

Espoossa mietitään parhaillaan nykyisten koronarajoitusten riittävyyttä pandemian hillitsemiseksi.

Koronan ilmaantuvuusluku on jatkanut kaupungissa nousuaan, ja 100 000 asukasta kohden on viimeisen 14 vuorokauden aikana todettu 281 uutta koronatartuntaa. Ilmaantuvuusluku on noussut ripeästi keskikesästä, sillä juhannusviikolla koronan ilmaantuvuusluku oli 24.

– Avi on pyytänyt lausuntoa, miten näemme, että riittävätkö nykyiset toimenpiteet. Mietimme, miten pääsemme tästä eteen päin. Pohdimme tätä kokonaisuutta, kertoo Espoon perusturvajohtaj a Sanna Svahn.

Espoossa todettiin perjantaina 46, lauantaina 65 ja sunnuntaina 48 uutta koronavirustartuntaa.

Viikonloppuna ei kuitenkaan ylletty päivittäiseen ennätyslukemaan, joka kirjattiin viime viikon torstaina. Tuolloin uusia tartuntoja raportoitiin 94.

Espoossa oli maanantaihin mennessä todettu yhteensä 10 866 laboratoriovarmennettua koronavirustartuntaa. Luku sisältää myös jo taudista parantuneet.

– Kun ilmaantuvuus on näin korkea, täytyy edelleen huolehtia etäisyyksistä, käsihygieniasta, maskien käytöstä ja hakeutua näytteisiin pienistäkin oireista, Svahn muistuttaa.

Lue myös:

Koronalle on voinut altistua ravintoloissa Tapiolassa, Niittykummussa ja Isossa Omenassa

Espoolaiset näyttävät edelleen hakeutuvan hyvää vauhtia koronarokotusta ottamaan, Svahn iloitsee.

Ensimmäisen koronarokotuksen oli maanantaihin mennessä saanut 66 prosenttia ja kahden rokotuksen suojan 35 prosenttia espoolaisista.

– Sairaalahoidossa on melko vähän potilaita. Sairaalahoidon tarve ei ole noussut samassa määrin kuin aiemmin. Rokote näyttää olevan oikea lääke tähän, Svahn sanoo.

Espoo on tällä viikolla aloittelemassa perusterveiden 12–15 -vuotiaiden rokotuksia.

Lue myös:

Espoo aloittaa 12–15 -vuotiaiden rokotukset – rokotteen voi saada rokotuspisteellä tai koulussa

Kaupunkiin saadaan tällä hetkellä 15 000 rokoteannosta viikossa.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 3. elokuuta, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen.

Kaupunkien julkisten sisätilojen käyttöön tai kaupungin tiloissa tapahtuvaa harrastustoimintaa koskeviin suosituksiin ja rajoituksiin ei tuolloin tehty muutoksia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut