Suomen ensimmäinen yrityspuisto haluaa rakentaa pysäköintialueelleen asuntoja – vaikka ei heti siltä kuulosta, muutoksessa olisi järkeä myös autoilijoiden kannalta

Spektri haluaa rakentaa toimistorakennustensa taustalla näkyvälle pysäköintialueelle kerrostaloja. Spektri

Paavo Rantalainen

Suomen ensimmäinen nykymuotoinen business park Spektri Tapiolassa haluaisi korvata nykyisen ison pysäköintialueensa kerrostaloilla.

Spektrillä on pihalla lähes 1 000 parkkipaikkaa. Nykyinen parkkipaikka käsittää lähes puolet tontista.

Spektrin omistajilla on suunnitelmissa rakentaa autopaikat uuteen pysäköintitaloon, joka rahoitettaisiin alueelle rakennettavilla uusilla asunnoilla.

Spektri muodostuu viidestä rakennuksesta, joissa on yhteensä noin 35 000 neliötä toimistotilaa. Spektrissä toimii yli sata yritystä, joissa on noin 1 500 työntekijää.

Kun otetaan huomioon kokouksiin ja tapaamisiin saapuvat, voi alueella parhaimmillaan olla lähes 2 000 ihmistä päivässä.

Vuokralaisilla on jatkuva kilpailu Spektrin nykyisen pienen autohallin lämpimistä paikoista.

Yhtiö haluaisi, että kaikki pysäköintipaikat olisivat parkkitalossa.

Samalla voitaisiin toteuttaa suunnitellun kattavan sähköautojen latauspisteiden rakentamisen, mikä on ulkokentällä haastavaa.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto kehotti maanantaina kaupunkisuunnittelukeskusta aloittamaan viipymättä kaavoitustoimenpiteet Spektrin alueen kehittämiseksi.

Lähistöllä on rakennettu jo asuntoja ja lisää on tulossa. Sijaintia pidetään hyvänä, koska raidejokerin pysäkki valmistuu viereen, eikä Keilaniemen metroasemallekaan ole kuin kilometri.

Spektrin omistajaksi tuli vuonna 2019 Tristan Capital Partnersin hallinnoima rahasto.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut